2016-01-20 15:58

2016-01-20 15:58

Makarna Wells på Värmlandsturné

MUSIK: Tar med sig bröllopspresenten ut på vägarna

Med text av Camilla Läckberg och musik av Robert Wells tar Maria Wells med sitt första soloalbum på en jazzig, svängig och rockig Värmlandsturné nu i vår.

– Det krävs en Joe Labero för att fixa det här pianot.

Robert Wells ger den gamla flygeln i Karlstads Stadshotells festlokal ett uselt betyg. Men det hindrar honom inte från att dra i gång en improviserad version av Route 66.

Det är andra singeln från Maria Wells första soloalbum, tillsammans med maken Robert Wells trio, där även Lars Risberg på bas och Roine Johansson på trummor ingår.

– Vi gifte oss för drygt fem år sedan och plattan är faktiskt en bröllopspresent till Maria. Vi blandar old time evergreens med helt nyskrivna låtar i samma stil och den kommer satt släppas både på vinyl och cd, säger Robert Wells.

Premiär i Säffle

Texterna är skrivna av deckarförfattaren Camilla Läckberg och musiken av Robert Wells.

– Det är jättelyxigt att få de här låtarna, skräddarsydda för mig och min röst. Och det går väldigt bra att sjunga Camillas texter. Hon har lyckats bra med engelskan och i samarbetet med Robert. Nu ska det blir jättekul att få turnera i Värmland, säger Maria Wells.

Maria Wells, tidigare Sköld, kommer från Säffle och började sjunga redan som liten, fortsatte i Säffleoperan och har setts i dansband, Allsång på Skansens sånggrupp Avec och Rhapsody in rocks grupp Vocalettes. Så att turnépremiären av World Wide tour in Wermland förläggs till Medborgarhuset i Säffle var självklart.

Intimt och svängigt

– Det blir jag, Robert och trion med Lars och Roine och det är ett roligt konsertformat eftersom vi är så otroligt samspelta. Det kommer bli väldigt nära och intimt, men också mycket humor och anekdoter. Vi tänker så lika att vi bara behöver titta på varandra så vet vi hur vi ska fortsätta en låt. Eftersom Robert aldrig håller sitt till låtlistor så vet jag oftast inte förrän i introt vilken låt jag ska sjunga, Det skapar en bra dynamik, säger Maria Wells.

Förutom låtar från den nya plattan, som ännu inte fått någon titel, blir det en del Charlie Norman, lite svenskt och kanske någon ABBA-låt. För att fira att Robert kommit med i Gunness rekordbok, flest ABBA-intron på en minut.

– Det krävs en Joe Labero för att fixa det här pianot.

Robert Wells ger den gamla flygeln i Karlstads Stadshotells festlokal ett uselt betyg. Men det hindrar honom inte från att dra i gång en improviserad version av Route 66.

Det är andra singeln från Maria Wells första soloalbum, tillsammans med maken Robert Wells trio, där även Lars Risberg på bas och Roine Johansson på trummor ingår.

– Vi gifte oss för drygt fem år sedan och plattan är faktiskt en bröllopspresent till Maria. Vi blandar old time evergreens med helt nyskrivna låtar i samma stil och den kommer satt släppas både på vinyl och cd, säger Robert Wells.

Premiär i Säffle

Texterna är skrivna av deckarförfattaren Camilla Läckberg och musiken av Robert Wells.

– Det är jättelyxigt att få de här låtarna, skräddarsydda för mig och min röst. Och det går väldigt bra att sjunga Camillas texter. Hon har lyckats bra med engelskan och i samarbetet med Robert. Nu ska det blir jättekul att få turnera i Värmland, säger Maria Wells.

Maria Wells, tidigare Sköld, kommer från Säffle och började sjunga redan som liten, fortsatte i Säffleoperan och har setts i dansband, Allsång på Skansens sånggrupp Avec och Rhapsody in rocks grupp Vocalettes. Så att turnépremiären av World Wide tour in Wermland förläggs till Medborgarhuset i Säffle var självklart.

Intimt och svängigt

– Det blir jag, Robert och trion med Lars och Roine och det är ett roligt konsertformat eftersom vi är så otroligt samspelta. Det kommer bli väldigt nära och intimt, men också mycket humor och anekdoter. Vi tänker så lika att vi bara behöver titta på varandra så vet vi hur vi ska fortsätta en låt. Eftersom Robert aldrig håller sitt till låtlistor så vet jag oftast inte förrän i introt vilken låt jag ska sjunga, Det skapar en bra dynamik, säger Maria Wells.

Förutom låtar från den nya plattan, som ännu inte fått någon titel, blir det en del Charlie Norman, lite svenskt och kanske någon ABBA-låt. För att fira att Robert kommit med i Gunness rekordbok, flest ABBA-intron på en minut.

Hit kommer World Wide Tour Wermland

30 mars Säffle, Medborgarhuset

31 mars Ingesund, Musikhögskolan

1 april Kil, Kulturhuset Kil Arena

2 april Forshaga, Folkets Hus

6 april Filipstad, Folkets Hus

7 april Karlstad, Scalateatern

8 april Torsby, Frykenskolans Aula

9 april Sunne, Fryxellska Aulan

(Även 14 april Kungälv, Mimershus)

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.