2015-07-02 06:00

2015-07-02 06:00

En intensiv allsångsvitamin

PUTTE I PARKEN

40 låtar på 60 minuter. Allsångsledaren Ola Selmén utlovar en självförtroende boost och ett glatt humör för de som tar i tillsammans med Världens snabbast allsång.

– Det gäller att passa på och nyttja varje sekund när nu äntligen sommaren bjuder till! säger en uppspelt Ola Selmén när jag når honom på väg ut på en golfrunda.

För den stora publiken är han känd genom barnunderhållningen Amigo och Amigo Grande som visats i SVT. Dessutom har han bland annat lett True talent i TV3. Amigo är ett högoktanigt program där det inte ryms en sekund av dödtid. Någon dödtid verkar inte rymmas på scenen när han turnerar med sitt band i Världens snabbaste allsång.

– Vi är ett glatt gäng som jobbar med Amigo Grande och vi har jobbat länge tillsammans i olika projekt. Detta med allsången startade vi för sex år sedan. Sedan dess har detta gått som ett glädjetåg genom landet under alla år. Och nu kommer vi till Karlstad.

Förfest

Gruppen ska hinna med 40 låtar på 60 minuter under torsdagskvällen i Karlstad.

– Det ska sträcka sig över hela stämbandsregistret! Satsa på ett stabilt magstöd och så kör vi.

Idén till upplägget kläcktes under en förfest.

– Jamen du vet, man går fram till datorn och väljer en låt men i samma sekund som man gått och satt sig igen så är nästa självutnämnde dj där och byter låt. Vår allsång är lite inspirerad av detta, man ska aldrig kunna hinna tröttna på någon låt. Man behöver aldrig hamna i den sitsen att ”ajajaj, kylarspray, det här är en skitlåt!”. Gillar man inte en låt är det bara att vänta till efter refrängen så kommer där en ny.

Kraftwerk

Hitsen ska komma i snabb takt. Men enligt allsångsledaren hinner det aldrig kännas stressigt.

– Nej, snarare fylls du av känslan av att det blir mycket sång för minuterna. Vi levererar musik från Kraftwerk till Peps Persson.

Allsång är något som verkligen engagerar landet.

– Vi gillar att sjunga. Se bara häromdagen när U21 spelade final – när svensken får möjlighet att sjunga fram ett gemensamt landslag flyger tusentals människor dit för att skråla med i ramsorna. Vi är ett sjungande folk!Visst, vi är lite tillknäppta emellanåt, men när vi väl får koppla på magstödet så gillar vi att ta i.

Sångstarkt Sverige

Världens snabbaste allsång lockar publik från de flesta åldrarna.

– Det känns som att vi lockar både barn och före detta barn på något vänster. Jag kan säga att vi har mött ett väldigt sångstarkt Sverige under våra konserter och det är ju verkligen något som vi i allsångsbranschen har nytta av.

– Ofta kan många känna en viss nervositet när man ska sjunga. Men i det här konceptet kan man vara helt lugn. Inte minst då allsångsledaren i sig är en oerhört begränsad sångare. Dessutom kan det vara en boost för självförtroendet – man kan låtsas kunna alla texterna eftersom de visas på storskärm. Dessutom blir man ju glad av att sjunga. Det är ingen dum bonus. En perfekt vitamin!

All världens allsång spelar på Stage of Joy torsdag 21:00.

– Det gäller att passa på och nyttja varje sekund när nu äntligen sommaren bjuder till! säger en uppspelt Ola Selmén när jag når honom på väg ut på en golfrunda.

För den stora publiken är han känd genom barnunderhållningen Amigo och Amigo Grande som visats i SVT. Dessutom har han bland annat lett True talent i TV3. Amigo är ett högoktanigt program där det inte ryms en sekund av dödtid. Någon dödtid verkar inte rymmas på scenen när han turnerar med sitt band i Världens snabbaste allsång.

– Vi är ett glatt gäng som jobbar med Amigo Grande och vi har jobbat länge tillsammans i olika projekt. Detta med allsången startade vi för sex år sedan. Sedan dess har detta gått som ett glädjetåg genom landet under alla år. Och nu kommer vi till Karlstad.

Förfest

Gruppen ska hinna med 40 låtar på 60 minuter under torsdagskvällen i Karlstad.

– Det ska sträcka sig över hela stämbandsregistret! Satsa på ett stabilt magstöd och så kör vi.

Idén till upplägget kläcktes under en förfest.

– Jamen du vet, man går fram till datorn och väljer en låt men i samma sekund som man gått och satt sig igen så är nästa självutnämnde dj där och byter låt. Vår allsång är lite inspirerad av detta, man ska aldrig kunna hinna tröttna på någon låt. Man behöver aldrig hamna i den sitsen att ”ajajaj, kylarspray, det här är en skitlåt!”. Gillar man inte en låt är det bara att vänta till efter refrängen så kommer där en ny.

Kraftwerk

Hitsen ska komma i snabb takt. Men enligt allsångsledaren hinner det aldrig kännas stressigt.

– Nej, snarare fylls du av känslan av att det blir mycket sång för minuterna. Vi levererar musik från Kraftwerk till Peps Persson.

Allsång är något som verkligen engagerar landet.

– Vi gillar att sjunga. Se bara häromdagen när U21 spelade final – när svensken får möjlighet att sjunga fram ett gemensamt landslag flyger tusentals människor dit för att skråla med i ramsorna. Vi är ett sjungande folk!Visst, vi är lite tillknäppta emellanåt, men när vi väl får koppla på magstödet så gillar vi att ta i.

Sångstarkt Sverige

Världens snabbaste allsång lockar publik från de flesta åldrarna.

– Det känns som att vi lockar både barn och före detta barn på något vänster. Jag kan säga att vi har mött ett väldigt sångstarkt Sverige under våra konserter och det är ju verkligen något som vi i allsångsbranschen har nytta av.

– Ofta kan många känna en viss nervositet när man ska sjunga. Men i det här konceptet kan man vara helt lugn. Inte minst då allsångsledaren i sig är en oerhört begränsad sångare. Dessutom kan det vara en boost för självförtroendet – man kan låtsas kunna alla texterna eftersom de visas på storskärm. Dessutom blir man ju glad av att sjunga. Det är ingen dum bonus. En perfekt vitamin!

All världens allsång spelar på Stage of Joy torsdag 21:00.