2015-05-26 10:26

2015-06-29 16:03

Putte presenterar 12 nya akter

NÖJE

Studiefrämjandets musikaliska inslag till årets Putte i parken är nu spikade.

NEMIS står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige. Här lyfts ännu oetablerade artister fram på landets bästa scener. Till årets Putte-upplaga är följande 12 band klara för start:

Dandrylion (Borlänge), Elder Flower (Arvika), Bullseye (Filipstad), inOcean (Karlstad), Vo PAM (Stockholm), VA!? (Lund), Systemfel (Arvika), Rönnåsen (Stockholm), SoundAct (Skövde), Karpov (Örebro), Atlas (Karlstad) samt Mount David (Karlstad)

- Vi har försökt få till en bredd på programmet i år för att kunna presentera den mångfald av bra artister som finns i Sverige i dag. Vi har även letat efter kvinnliga band och artister för att få till en mer jämställd scen på festivalen. Hälften av de som står på NEMIS scenen på Putte i Parken i år är band som helt eller delvis består av kvinnor, och vi hoppas att detta på sikt ska leda till en mer jämställd musikscen, säger Johan Carlsson på Studiefrämjandet i ett pressmeddelande.

NEMIS står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige. Här lyfts ännu oetablerade artister fram på landets bästa scener. Till årets Putte-upplaga är följande 12 band klara för start:

Dandrylion (Borlänge), Elder Flower (Arvika), Bullseye (Filipstad), inOcean (Karlstad), Vo PAM (Stockholm), VA!? (Lund), Systemfel (Arvika), Rönnåsen (Stockholm), SoundAct (Skövde), Karpov (Örebro), Atlas (Karlstad) samt Mount David (Karlstad)

- Vi har försökt få till en bredd på programmet i år för att kunna presentera den mångfald av bra artister som finns i Sverige i dag. Vi har även letat efter kvinnliga band och artister för att få till en mer jämställd scen på festivalen. Hälften av de som står på NEMIS scenen på Putte i Parken i år är band som helt eller delvis består av kvinnor, och vi hoppas att detta på sikt ska leda till en mer jämställd musikscen, säger Johan Carlsson på Studiefrämjandet i ett pressmeddelande.