2015-03-30 11:10

2015-03-30 11:17

Tre akter klara för PIP

PUTTE I PARKEN

Putte i Parken har nu släppt de tre första akterna som är klara för sommarens gratisfestival.

Artisterna är Silvana Imam, Beatrice Eli och Elin Ruth.

"Att Silvana, Beatrice och Elin vill komma och spela hos oss är jättestort och det är vi verkligen glada och stolta över. De är några av Sveriges mest intressanta artister just nu", säger arrangören Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande där han också beskriver artisterna så här:

Silvana Imam

Årets Flata på Pride 2014. Nominerad i Årets Hiphop/Soul och Guldmicken på P3 Guld 2015. Vinnare av Årets Live på Manifestgalan. Grammisnominerad till Årets Artist, Årets Hiphop/soul och Årets Textförfattare 2015. Vinnare av Årets Homo/Bi/Trans på QX-galan.

Beatrice Eli

En av Sveriges mest lovordade artister, Beatrice Eli, spelar också på Putte för första gången. 2014 var ett bra år för Beatrice Eli. Hennes debutalbum Die Another Day fick idel fina recensioner, singlarna Trust Issues, Girls och Moment Of Clarity går fortfarande varma på radion. På P3 Guldgalan i januari i år plockade hon dessutom hem priset för Årets Pop. 

Elin Ruth

Elin Ruth (fd Sigvardsson) släppte hösten 2014 sitt sjätte album Here Comes The Sun, ett album där hennes kärlek till soul och blues för första gången fått blomma ut på allvar. Elin Ruths musik kan ibland beskrivas som sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk.

Fotnot: Putte i Parken hålls den 2-4 juli i Mariebergsskogen i Karlstad.

Artisterna är Silvana Imam, Beatrice Eli och Elin Ruth.

"Att Silvana, Beatrice och Elin vill komma och spela hos oss är jättestort och det är vi verkligen glada och stolta över. De är några av Sveriges mest intressanta artister just nu", säger arrangören Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande där han också beskriver artisterna så här:

Silvana Imam

Årets Flata på Pride 2014. Nominerad i Årets Hiphop/Soul och Guldmicken på P3 Guld 2015. Vinnare av Årets Live på Manifestgalan. Grammisnominerad till Årets Artist, Årets Hiphop/soul och Årets Textförfattare 2015. Vinnare av Årets Homo/Bi/Trans på QX-galan.

Beatrice Eli

En av Sveriges mest lovordade artister, Beatrice Eli, spelar också på Putte för första gången. 2014 var ett bra år för Beatrice Eli. Hennes debutalbum Die Another Day fick idel fina recensioner, singlarna Trust Issues, Girls och Moment Of Clarity går fortfarande varma på radion. På P3 Guldgalan i januari i år plockade hon dessutom hem priset för Årets Pop. 

Elin Ruth

Elin Ruth (fd Sigvardsson) släppte hösten 2014 sitt sjätte album Here Comes The Sun, ett album där hennes kärlek till soul och blues för första gången fått blomma ut på allvar. Elin Ruths musik kan ibland beskrivas som sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk.

Fotnot: Putte i Parken hålls den 2-4 juli i Mariebergsskogen i Karlstad.