2011-07-07 19:23

2015-01-16 17:22

Paramore framkallade gallskrik

PUTTE I PARKEN

Det var dubbelt amerikanskt på Putte i Parkens stora scen under onsdagskvällen. Först ut var det amerikanska rockbandet Paramore med det rödhåriga energiknippet Hayley Williams i spetsen. Därefter äntrade landsmaninnan Ke$ha som bekant scenen.

Medelåldern i de främsta publikleden var påfallande låg framför Hayley & co, det märktes inte minst på den gallskrikskör som ekade ut över den relativt välfyllda gräsmattan på Rävåskullen så fort bandet intog scenen.

Merparten av Paramores repertoar är rätt tung, det gäller bland annat två av gruppens största framgångar – Misery Business och Twilight-soundtracket Decode. Publiken, åtminstone de längst fram, älskar den energiska show de bjuds. De lever sig med – dansar och sjunger (för de kan verkligen låtarna) – och visar sin uppskattning med applåder och, som sagt, gallskrik.


Men allt är inte hårt. Lite mer rofyllt blir det till exempel i och med de akustiska versionerna av When It Rains och The Only Exception.

Avslutningen i Misery Business får ändå sägas vara spelningens höjdpunkt. Williams uppmanar publiken att visa Sveriges bästa dance moves – ”Blow my mind” ber hon.

Och den hängivna publiken lär inte gjort henne besviken - rapporter från Seismologiska Institutet gör nämligen gällande att publikens hoppande till avslutningsnumret utlöste en smärre jordbävning som mätte 7,3 på Richterskalan.

Medelåldern i de främsta publikleden var påfallande låg framför Hayley & co, det märktes inte minst på den gallskrikskör som ekade ut över den relativt välfyllda gräsmattan på Rävåskullen så fort bandet intog scenen.

Merparten av Paramores repertoar är rätt tung, det gäller bland annat två av gruppens största framgångar – Misery Business och Twilight-soundtracket Decode. Publiken, åtminstone de längst fram, älskar den energiska show de bjuds. De lever sig med – dansar och sjunger (för de kan verkligen låtarna) – och visar sin uppskattning med applåder och, som sagt, gallskrik.


Men allt är inte hårt. Lite mer rofyllt blir det till exempel i och med de akustiska versionerna av When It Rains och The Only Exception.

Avslutningen i Misery Business får ändå sägas vara spelningens höjdpunkt. Williams uppmanar publiken att visa Sveriges bästa dance moves – ”Blow my mind” ber hon.

Och den hängivna publiken lär inte gjort henne besviken - rapporter från Seismologiska Institutet gör nämligen gällande att publikens hoppande till avslutningsnumret utlöste en smärre jordbävning som mätte 7,3 på Richterskalan.

  • Linus Hansson