2018-03-08 23:39

2018-03-08 23:39

November criminals - Svårslagen personkemi

DRAMA

November criminalsRegi: Sacha Gervasi
Betyg:

Ansel Elgort (The fault in our stars) och Chloë Grace Moretz (Kick ass, Kick ass 2) är två anledningar att ge November criminals en chans. De unga huvudrollsinnehavarna har nämligen en svårslagen personkemi, som väger upp för de handlingssvackor som dessvärre förekommer till och från.

Handlingen är enkel; två vänner som har ett mycket gott öga till varnadra ska snart börja på college. Hur ska deras relation utvecklas när det nya skollivet på nya orter börjar? Sådana grubblerier får läggas åt sidan när en klasskamrat mördas, under mycket mystiska omständigheter.

De båda är måttligt imponerade av polisens arbete och tar saken i egna händer, för att få ett svar på mordgåtan.

För övrigt rekommenderas näsdukar till hands när eftertexterna börjar rulla, då rörande scener smakfullt varvas med traditionsenlig filminformation.

Extramaterial dvd: minidokumentär om filminspelningen.

Magnus Bergström

Ansel Elgort (The fault in our stars) och Chloë Grace Moretz (Kick ass, Kick ass 2) är två anledningar att ge November criminals en chans. De unga huvudrollsinnehavarna har nämligen en svårslagen personkemi, som väger upp för de handlingssvackor som dessvärre förekommer till och från.

Handlingen är enkel; två vänner som har ett mycket gott öga till varnadra ska snart börja på college. Hur ska deras relation utvecklas när det nya skollivet på nya orter börjar? Sådana grubblerier får läggas åt sidan när en klasskamrat mördas, under mycket mystiska omständigheter.

De båda är måttligt imponerade av polisens arbete och tar saken i egna händer, för att få ett svar på mordgåtan.

För övrigt rekommenderas näsdukar till hands när eftertexterna börjar rulla, då rörande scener smakfullt varvas med traditionsenlig filminformation.

Extramaterial dvd: minidokumentär om filminspelningen.

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.