2018-03-08 23:39

2018-03-08 23:39

Brawl in cell block 99 - Övervåld ger trist eftersmak

THRILLER

Brawl in cell block 99Regi: S. Craig Zahler
Betyg:

Bradley (Vince) är en ex-boxare som förlorar sitt jobb på bilverkstaden samtidigt som äktenskapet med Lauren (Jennifer Carpenter) faller sönder. Lösningen för hans del blir ett jobb som knarkkurir, för ett så bekvämt liv som möjligt. Snacka om felbedömning...

Bradley hamnar i fängelse efter en våldsam eldstrid vid en drogleverans. Innanför fängelsemurarna tvingas han till det ena tuffa beslutet efter det andra; nio gånger av tio med våld som enda lösning.

Brawl in cell block 99 är på sätt och vis en cool film i sann Charles Bronson-anda och ”romantisk komedi-experten” Vince är överraskande bra som tuffing. Samtidigt är slagsmålsscenerna minst sagt taffliga och det osmakliga övervåldet ger en trist eftersmak. Det är alltså ett typexepelpå en vattendelare; en film att tycka om eller inte - något mittemellan finns inte.

Extramaterial dvd: minidokumentär om filminspelningen.

Magnus Bergström

Bradley (Vince) är en ex-boxare som förlorar sitt jobb på bilverkstaden samtidigt som äktenskapet med Lauren (Jennifer Carpenter) faller sönder. Lösningen för hans del blir ett jobb som knarkkurir, för ett så bekvämt liv som möjligt. Snacka om felbedömning...

Bradley hamnar i fängelse efter en våldsam eldstrid vid en drogleverans. Innanför fängelsemurarna tvingas han till det ena tuffa beslutet efter det andra; nio gånger av tio med våld som enda lösning.

Brawl in cell block 99 är på sätt och vis en cool film i sann Charles Bronson-anda och ”romantisk komedi-experten” Vince är överraskande bra som tuffing. Samtidigt är slagsmålsscenerna minst sagt taffliga och det osmakliga övervåldet ger en trist eftersmak. Det är alltså ett typexepelpå en vattendelare; en film att tycka om eller inte - något mittemellan finns inte.

Extramaterial dvd: minidokumentär om filminspelningen.

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.