2017-09-30 06:00

2017-10-12 16:37

Free Fire - Blodfattig utan bitande kulor

ACTION/KOMEDI

Free Fire
Regi: Ben Wheatley
Betyg:

En vapenaffär går snett i en övergiven fabrikslokal någon gång under 70-talets allra mest mustaschprydda era. Alla de sedvanliga klichékaraktärerna – strulpellen, ledaren, den med fånig accent och så vidare – finns här och intrigen är irriterande förutsägbar, kanske mest för att den är så tunn.

”Free Fire” är en ultralight ”Reservoir Dogs”, en blodfattig, segdragen shoot-out där inga kulor riktigt biter och inte ens toppskådisar som Cillian Murphy (”Peaky Blinders”) får det att lyfta.

Att självaste Martin Scorsese är en av producenterna till den här filmen är överraskande för i den här kakan finns inte ett enda russin att stå efter.

Carl Edlom

En vapenaffär går snett i en övergiven fabrikslokal någon gång under 70-talets allra mest mustaschprydda era. Alla de sedvanliga klichékaraktärerna – strulpellen, ledaren, den med fånig accent och så vidare – finns här och intrigen är irriterande förutsägbar, kanske mest för att den är så tunn.

”Free Fire” är en ultralight ”Reservoir Dogs”, en blodfattig, segdragen shoot-out där inga kulor riktigt biter och inte ens toppskådisar som Cillian Murphy (”Peaky Blinders”) får det att lyfta.

Att självaste Martin Scorsese är en av producenterna till den här filmen är överraskande för i den här kakan finns inte ett enda russin att stå efter.

Carl Edlom

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.