2017-06-03 06:00

2017-06-08 13:27

Bleed for this – Boxningsdrama med verklig bakgrund

DRAMA

Bleed for this
Regi: Ben Younger
Betyg:

Storyn här är den klassiska - en boxare i motvind som mot alla odds lyckas med det omöjliga innan sluttexterna, det som gör det extra intressant här är att det är baserat på verkliga händelser. Boxaren Vinny Pazienza, som förtjänstfullt spelas av Miles Teller (Whiplash), bryter nacken i en bilkrock och försätter sig att trots de bittraste av utsikter åter få snöra på sig handskarna.

I den här genren har utmaningarna utanför boxningsringen alltid varit lika dramaturgiskt viktiga som de innan för repen. Och det är svårt att inte sugas med i kämpandet, även om det under de här förutsättningarna enligt varje sund inställning är rena vansinnet. Dne klassiska sporten är onekligen oerhört tacksam för drama.

Aaron Eckhart och Ciarán Hinds i andra bärande roller och Martin Scorsese har producerat.

CARL EDLOM

Storyn här är den klassiska - en boxare i motvind som mot alla odds lyckas med det omöjliga innan sluttexterna, det som gör det extra intressant här är att det är baserat på verkliga händelser. Boxaren Vinny Pazienza, som förtjänstfullt spelas av Miles Teller (Whiplash), bryter nacken i en bilkrock och försätter sig att trots de bittraste av utsikter åter få snöra på sig handskarna.

I den här genren har utmaningarna utanför boxningsringen alltid varit lika dramaturgiskt viktiga som de innan för repen. Och det är svårt att inte sugas med i kämpandet, även om det under de här förutsättningarna enligt varje sund inställning är rena vansinnet. Dne klassiska sporten är onekligen oerhört tacksam för drama.

Aaron Eckhart och Ciarán Hinds i andra bärande roller och Martin Scorsese har producerat.

CARL EDLOM

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.