2017-02-11 06:00

2017-02-16 23:17

The Missing, säsong 2 - Detaljer som imponerar

TV-SERIE

The Missing, säsong 2 (Cmore)
Skapad av Harry Williams, Jack Williams
Betyg:

I över ett decennium har dottern Alice varit försvunnen. Spåren kring bortrövandet är få, livstecknen inga. Den brittiska familjen Webster lever i Tyskland där pappa Sam är militär på en brittisk förläggning. De har till en del accepterat dotterns öde, men hyser ändå en allt mer slumrande förhoppning om att återse Alice i livet.

När en svårt medtagen kvinna stapplar in från skogen i deras tyska stad börjar hoppet få liv på riktigt.

Den andra säsongen av The Missing varar tillbakablickar med nutid, en intrikat historia vecklar ut sig över de åtta, timslånga avsnitten. Detaljer i manus och bildval imponerar – handlingen går metodiskt framåt, den dramaturgiska motorn är den pensionerade, strävsamme franske polisen Julien, exceptionellt gestaltad av Tchéky Karyo, och hans jakt på sanning.

Carl Edlom

I över ett decennium har dottern Alice varit försvunnen. Spåren kring bortrövandet är få, livstecknen inga. Den brittiska familjen Webster lever i Tyskland där pappa Sam är militär på en brittisk förläggning. De har till en del accepterat dotterns öde, men hyser ändå en allt mer slumrande förhoppning om att återse Alice i livet.

När en svårt medtagen kvinna stapplar in från skogen i deras tyska stad börjar hoppet få liv på riktigt.

Den andra säsongen av The Missing varar tillbakablickar med nutid, en intrikat historia vecklar ut sig över de åtta, timslånga avsnitten. Detaljer i manus och bildval imponerar – handlingen går metodiskt framåt, den dramaturgiska motorn är den pensionerade, strävsamme franske polisen Julien, exceptionellt gestaltad av Tchéky Karyo, och hans jakt på sanning.

Carl Edlom

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.