2017-02-04 06:00

2017-02-04 06:00

Supergirl - Karismatisk superhjältinna

TV-SERIE

Supergirl
Skapad av: Ali Adler, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg
Betyg:

När Kara Danvers var tolv år (då med efternamnet Zor-El) skickades hon från Krypton till jorden, med uppdraget att agera skyddsängel till Superman. Det visade sig att han klarade sig bra på egen hand och Karas superkrafter har därför varit vilande. Men när den mystiska Hank Henshaw ber om hennes hjälp för att skydda världen är det plötsligt upp till bevis. Som superhjältinna med S på bröstet.

Melissa Benoist (Glee, Homeland, Arrow, The Flash) i huvudrollen som Kara/Supergirl gör mycket bra ifrån sig och liknar inte bara Blake Lively utseendemässigt; hon har samma sprudlande energi och karisma och lyser upp scen efter scen.

Betygstrean är stark med brasklappen att helheten känns för tillrättalagt. Synd när det i grunden finns potential för mycket mer.

20 avsnitt och skapligt med extramaterial ger en sammanlagd speltid på inte mindre än 842 minuter (!) fördelat på fem dvd-skivor.

Magnus Bergström

När Kara Danvers var tolv år (då med efternamnet Zor-El) skickades hon från Krypton till jorden, med uppdraget att agera skyddsängel till Superman. Det visade sig att han klarade sig bra på egen hand och Karas superkrafter har därför varit vilande. Men när den mystiska Hank Henshaw ber om hennes hjälp för att skydda världen är det plötsligt upp till bevis. Som superhjältinna med S på bröstet.

Melissa Benoist (Glee, Homeland, Arrow, The Flash) i huvudrollen som Kara/Supergirl gör mycket bra ifrån sig och liknar inte bara Blake Lively utseendemässigt; hon har samma sprudlande energi och karisma och lyser upp scen efter scen.

Betygstrean är stark med brasklappen att helheten känns för tillrättalagt. Synd när det i grunden finns potential för mycket mer.

20 avsnitt och skapligt med extramaterial ger en sammanlagd speltid på inte mindre än 842 minuter (!) fördelat på fem dvd-skivor.

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.