2017-01-07 06:00

2017-01-10 10:37

War Dogs - Verklighetsbaserat med söt eftersmak

DRAMA

War Dogs Regi: Todd Philips
Betyg:

Todd Philips har tidigare gjort filmer som ”Bakfyllan” och ”Due Date”. Filmer som kräver en viss acceptans för logiska luckor och som dras med en viss typ av humor.

Den här gången tacklar han ett verklighetsbaserat drama där två barndomsvänner träffas efter flera år på skilda håll. De har sett olika sidor av vuxenvärlden, den ena en Scarface-wannabe, den andre en uttråkad massageterapeut.

De båda ger sig ut i krig. Så till vida att de förser den amerikanska militärmakten med vapen och annan krigsrelaterad utrustning. Båda är till en början emot krig, men pengar talat ett eget språk och i takt med att summorna blir allt större, tar de allt större risker för att ro sina affärer i hamn. Om den moraliska kompassen var vinglig till en början, hinner den bli helt redlös innan dramat är över.

Duon spelas av Jonah Hill och alltid vasse Miles Teller. Filmen är rapp i berättandet och snuddar vid den klassiska sagan om en mafiosos uppgång och fall. Det är en fulladdad bromance som tyvärr tar snedsteget att i allt för hög grad vaska om dumhet till glorifierat hjältedåd. Det är hela tiden underhållande men filmen lämnar en söt eftersmak i stället för en mer bitter vilket vore mer logiskt.

CARL EDLOM

Todd Philips har tidigare gjort filmer som ”Bakfyllan” och ”Due Date”. Filmer som kräver en viss acceptans för logiska luckor och som dras med en viss typ av humor.

Den här gången tacklar han ett verklighetsbaserat drama där två barndomsvänner träffas efter flera år på skilda håll. De har sett olika sidor av vuxenvärlden, den ena en Scarface-wannabe, den andre en uttråkad massageterapeut.

De båda ger sig ut i krig. Så till vida att de förser den amerikanska militärmakten med vapen och annan krigsrelaterad utrustning. Båda är till en början emot krig, men pengar talat ett eget språk och i takt med att summorna blir allt större, tar de allt större risker för att ro sina affärer i hamn. Om den moraliska kompassen var vinglig till en början, hinner den bli helt redlös innan dramat är över.

Duon spelas av Jonah Hill och alltid vasse Miles Teller. Filmen är rapp i berättandet och snuddar vid den klassiska sagan om en mafiosos uppgång och fall. Det är en fulladdad bromance som tyvärr tar snedsteget att i allt för hög grad vaska om dumhet till glorifierat hjältedåd. Det är hela tiden underhållande men filmen lämnar en söt eftersmak i stället för en mer bitter vilket vore mer logiskt.

CARL EDLOM

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.