2016-11-18 10:17

2016-11-18 10:17

The Night of - Genom det amerikanska rättsväsendet

SERIE

The Night of
Skapad av Richard Price och Steven Zaillian (HBO)
Betyg:

Det är svårt att inte se The Night of som en kommentar till det amerikanska rättssystemet. Historien som skildras över åtta avsnitt inleds med ett bestialiskt mord och följer sedan en misstänkt gärningsman genom rättsproceduren.

Som lagens man John Stone ser vi John Turturro som gör ett utmärkt jobb när han gestaltar en eksemplågad själ som hela tiden kämpar för att inte helt slukas av det cyniska. Den mordmisstänkte Naz Khan (Riz Ahmed), med rötter i Pakistan, hamnar i en brutal fängelsemiljö där skuld inte är relevant, här handlar varje timme, varje dag om överlevnad. Är man inte brottsling vid ankomst, blir man det snart nog.

The Night of är rik på detaljer och starka portträtt, väl värd att se. Utan att avslöja för mycket kan slutet ses som både förvånande och provocerande.

Carl Edlom

Det är svårt att inte se The Night of som en kommentar till det amerikanska rättssystemet. Historien som skildras över åtta avsnitt inleds med ett bestialiskt mord och följer sedan en misstänkt gärningsman genom rättsproceduren.

Som lagens man John Stone ser vi John Turturro som gör ett utmärkt jobb när han gestaltar en eksemplågad själ som hela tiden kämpar för att inte helt slukas av det cyniska. Den mordmisstänkte Naz Khan (Riz Ahmed), med rötter i Pakistan, hamnar i en brutal fängelsemiljö där skuld inte är relevant, här handlar varje timme, varje dag om överlevnad. Är man inte brottsling vid ankomst, blir man det snart nog.

The Night of är rik på detaljer och starka portträtt, väl värd att se. Utan att avslöja för mycket kan slutet ses som både förvånande och provocerande.

Carl Edlom

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.