2016-09-03 06:00

2016-09-03 06:00

Pride and prejudice and zombies - Romantisk zombiefest

SKRÄCK

Pride and prejudice and zombies
Regi: Burr Steers
Betyg:

Den pittoreska engelska landsbygden har invaderats av zombies. Elizabeth Bennet (Lily James) är en kamp- och vapensportmästare och Mr. Darcy (Sam Riley) är både en zombiedödare av rang och den brittiska överklassen personifierad. För att ha en chans att överleva måste de slå sina vapen ihop.

Författarinnan Jane Austen må störas i sin eviga vila, vid åsynen av hur hennes litterära mästerverk Stolthet och fördom hanteras i denna nytolkning (baserad på Seth Grahame-Smiths roman). Men personerna bakom denna romantiska zombiefest visar kärleksfull respekt för originalet.

Den ursprungliga strama engelska dialogen kvarstår, uppdaterad för att passa den nya inriktningen. Miljöerna är genomgående läckra och detsamma gäller kostymeringen. Zombierna ser ut och agerar som sig bör. Skämt av den svarta sorten duggar ganska tätt.

Rollbesättningen är lyckad och blandar pigga nykomlingar med karismatiska veteraner som Game of thrones-bekantingarna Lena Headey och Charles Dance.

En av årets stora positiva överraskningar är ett faktum. Unna dig själv en paus från vardagen med hög popcornsmysfaktor.

Till sist ett tips; det lönar sig att vänta ut eftertexterna.

Magnus Bergström

Den pittoreska engelska landsbygden har invaderats av zombies. Elizabeth Bennet (Lily James) är en kamp- och vapensportmästare och Mr. Darcy (Sam Riley) är både en zombiedödare av rang och den brittiska överklassen personifierad. För att ha en chans att överleva måste de slå sina vapen ihop.

Författarinnan Jane Austen må störas i sin eviga vila, vid åsynen av hur hennes litterära mästerverk Stolthet och fördom hanteras i denna nytolkning (baserad på Seth Grahame-Smiths roman). Men personerna bakom denna romantiska zombiefest visar kärleksfull respekt för originalet.

Den ursprungliga strama engelska dialogen kvarstår, uppdaterad för att passa den nya inriktningen. Miljöerna är genomgående läckra och detsamma gäller kostymeringen. Zombierna ser ut och agerar som sig bör. Skämt av den svarta sorten duggar ganska tätt.

Rollbesättningen är lyckad och blandar pigga nykomlingar med karismatiska veteraner som Game of thrones-bekantingarna Lena Headey och Charles Dance.

En av årets stora positiva överraskningar är ett faktum. Unna dig själv en paus från vardagen med hög popcornsmysfaktor.

Till sist ett tips; det lönar sig att vänta ut eftertexterna.

Magnus Bergström