2016-09-03 06:00

2016-09-03 06:00

Midnight special - Varm katt och råtta-lek

Science fiction

Midnight special
Regi: Jeff Nichols
Betyg:

Alton är en solskygg pojke som besitter krafter långt utöver det vanliga. Först hamnar han i händerna på en religiös sekt, sedan blir han ett eftertraktat byte för USA:s federala agenter. Inte så konstigt kanske då han kan rabbla topphemliga statsangelägenheter som om han läste högt ur telefonkatalogen. Filmen blir en katt och råtta lek där allt mer uppdagas kring pojkens sanna natur.

Midnight special är sci-fi med en varm underton, inte olik den i Steven Spielbergs Närkontakt av tredje graden eller för all del, 80-tals hommagen Strange things. I rollen som pappan ser vi Michael Shannon, här med samma trumpna uppsyn som hans karaktär i Boardwalk empire, och i andra bärande roller finns Kirsten Dunst (Spider man, Fargo) och Adam Driver (Star wars och Girls).

Carl Edlom

Alton är en solskygg pojke som besitter krafter långt utöver det vanliga. Först hamnar han i händerna på en religiös sekt, sedan blir han ett eftertraktat byte för USA:s federala agenter. Inte så konstigt kanske då han kan rabbla topphemliga statsangelägenheter som om han läste högt ur telefonkatalogen. Filmen blir en katt och råtta lek där allt mer uppdagas kring pojkens sanna natur.

Midnight special är sci-fi med en varm underton, inte olik den i Steven Spielbergs Närkontakt av tredje graden eller för all del, 80-tals hommagen Strange things. I rollen som pappan ser vi Michael Shannon, här med samma trumpna uppsyn som hans karaktär i Boardwalk empire, och i andra bärande roller finns Kirsten Dunst (Spider man, Fargo) och Adam Driver (Star wars och Girls).

Carl Edlom