2015-07-18 06:00

2015-07-18 06:00

Högt spel med proffsbedragare

Will Smith är i sitt absoluta esse som Nicky, en charmig bedragare och storspelare. Vid sin sida får han nykomlingen Jess, som visar sig kunna konsten att lura honom i hans eget spel.

Insatserna i deras minst sagt annorlunda affärsverksamhet är höga och misstag är inte tillåtna. Men när känslor kommer in i bilden blir det allt svårare för båda att hålla huvudet kallt, vilket försvårar de noga uträknade planerna.

Jess spelas av Margot Robbie, som inte bara är en nykomling i filmrollen, utan också får anses vara det i Hollywood där kända namn slits ut i all oändlighet. Margot levererar på ett bra sätt med glimten i ögat vilket ger plus i kanten och blir intressant att följa framöver.

Sammantaget är Focus cirka 100 filmminuter som inte behöver vara bortkastade, om man är ute efter en lättviktare i stil med exempelvis The Tourist.

Will Smith är i sitt absoluta esse som Nicky, en charmig bedragare och storspelare. Vid sin sida får han nykomlingen Jess, som visar sig kunna konsten att lura honom i hans eget spel.

Insatserna i deras minst sagt annorlunda affärsverksamhet är höga och misstag är inte tillåtna. Men när känslor kommer in i bilden blir det allt svårare för båda att hålla huvudet kallt, vilket försvårar de noga uträknade planerna.

Jess spelas av Margot Robbie, som inte bara är en nykomling i filmrollen, utan också får anses vara det i Hollywood där kända namn slits ut i all oändlighet. Margot levererar på ett bra sätt med glimten i ögat vilket ger plus i kanten och blir intressant att följa framöver.

Sammantaget är Focus cirka 100 filmminuter som inte behöver vara bortkastade, om man är ute efter en lättviktare i stil med exempelvis The Tourist.

Focus

Regi: Glenn Ficarra, John Requa

Extramaterial: borttagna scener.