2018-08-02 23:22

2018-08-02 23:22

Ungdomlig start på hamnfesten

ARVIKA: Hamnfesten drog i gång

Stämningen var tät av förväntan i Arvika under torsdagskvällen då årets hamnfest drog i gång. Längs Järnvägsgatan samsades vita limousiner med välputsade amerikanare och volvos med högtalarna på högsta volym och luften var fylld av den söta doften av ungdomliga parfymer.

Kvällens mest efterlängtade artist var självklart Zara Larsson, som festivalen själva presenterat som sin största bokning någonsin. Den svenska superstjärnan gick på scenen ca 22.30.

Först ut var Freddy Kalas, som spelade på Arvika hamnfest för fjärde året i rad. Norrmannen skapade skön stämning med sin enkla feel good-pop trots mikstrul i inledande Pinne for landet. Den stadigt växande publikskaran fick sjunga med i både Seven nation army och juliga Hey ho, men den riktiga partykänslan uppstod först i Fest hos Kalas och allsångssäkra extranumret Jovial.

Prick klockan nio och till publikens jubel gick LBSB på scenen. Bandet, som uppträtt maskerade sedan starten 2013, gav allt och fick allt tillbaka. Med en mix av elektroniska beats, liveblås och melodisk svensk rap verkade de rentav ostoppbara. Hela publiken gungade, hoppade, klappade och sjöng med i låtar som Pumpa den och Syrgas (Till Anna).

En av årets mest intressanta bokningar måste vara Janice, som gick på scen runt midnatt. Janice har tidigare medverkat på hamnfesten som körsångerska till Sabina Ddumba. Med den smått fantastiska singeln Queen och ett starkt debutalbum i ryggen såg säkert många festivalbesökare fram emot att få höra hennes starka och breda soulröst live.

Med en artistisk bredd som festivalens främsta styrka gick torsdagskvällen ändå i popmusikens och den något yngre publikens tecken. Vädret var lyckligtvis svalare än tidigare under veckan och stämningen glad och trygg. Sedan starten har det blivit bättre för varje år enligt arrangörerna själva, och än så länge ser 2018 års upplaga inte ut att bli något undantag

Kvällens mest efterlängtade artist var självklart Zara Larsson, som festivalen själva presenterat som sin största bokning någonsin. Den svenska superstjärnan gick på scenen ca 22.30.

Först ut var Freddy Kalas, som spelade på Arvika hamnfest för fjärde året i rad. Norrmannen skapade skön stämning med sin enkla feel good-pop trots mikstrul i inledande Pinne for landet. Den stadigt växande publikskaran fick sjunga med i både Seven nation army och juliga Hey ho, men den riktiga partykänslan uppstod först i Fest hos Kalas och allsångssäkra extranumret Jovial.

Prick klockan nio och till publikens jubel gick LBSB på scenen. Bandet, som uppträtt maskerade sedan starten 2013, gav allt och fick allt tillbaka. Med en mix av elektroniska beats, liveblås och melodisk svensk rap verkade de rentav ostoppbara. Hela publiken gungade, hoppade, klappade och sjöng med i låtar som Pumpa den och Syrgas (Till Anna).

En av årets mest intressanta bokningar måste vara Janice, som gick på scen runt midnatt. Janice har tidigare medverkat på hamnfesten som körsångerska till Sabina Ddumba. Med den smått fantastiska singeln Queen och ett starkt debutalbum i ryggen såg säkert många festivalbesökare fram emot att få höra hennes starka och breda soulröst live.

Med en artistisk bredd som festivalens främsta styrka gick torsdagskvällen ändå i popmusikens och den något yngre publikens tecken. Vädret var lyckligtvis svalare än tidigare under veckan och stämningen glad och trygg. Sedan starten har det blivit bättre för varje år enligt arrangörerna själva, och än så länge ser 2018 års upplaga inte ut att bli något undantag

  • Joakim Brunström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.