2018-03-13 10:11

2018-03-13 10:31

Roxette till Karlstad i höst

KONSERT

Den 9 november kommer Roxette till Karlstad och Löfbergs arena.
Det är dock utan Marie Fredriksson som av hälsoskäl slutat turnera med bandet.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle.

Under namnet Per Gessles Roxette startar Europaturnén i Hamburg den 11 oktober. 11 länder blir det under resan.

– Bandet kommer till stor del att vara det samma som Per turnerade med i somras, säger Thomas Johansson på Livenation till NWT.

Detta innebär att Christoffer Lundquist, Clarence Öfwerman, Magnus Börjeson och Helena Josefsson blir några av musikerna.

– Vi har pratat länge om att göra en sådan här turné, fortsätter Johansson.

– Per vill gärna spela de här engelska låtarna, han fick inte minst blodad tand under sommarens turné. Men det har tagit ett tag för honom att känna sig mogen. Visst blir det att tomrum efter Marie, men samtidigt är det Per som skrivit alla låtar och han sjunger ju faktiskt lead på flera av de största hitsen.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle.

Under namnet Per Gessles Roxette startar Europaturnén i Hamburg den 11 oktober. 11 länder blir det under resan.

– Bandet kommer till stor del att vara det samma som Per turnerade med i somras, säger Thomas Johansson på Livenation till NWT.

Detta innebär att Christoffer Lundquist, Clarence Öfwerman, Magnus Börjeson och Helena Josefsson blir några av musikerna.

– Vi har pratat länge om att göra en sådan här turné, fortsätter Johansson.

– Per vill gärna spela de här engelska låtarna, han fick inte minst blodad tand under sommarens turné. Men det har tagit ett tag för honom att känna sig mogen. Visst blir det att tomrum efter Marie, men samtidigt är det Per som skrivit alla låtar och han sjunger ju faktiskt lead på flera av de största hitsen.

  • Carl Edlom

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.