2017-12-07 13:30

2017-12-09 15:38

Två värmländska Vintervärdar i P1

RADIO

Under torsdagen presenterades årets Vintervärdar i P1 och bland de som ska prata finns Olof Wretling och Mia Skäringer Lázár.

Skäringer Lázár är först ut den 25 december och Olof Wretling, som återigen är framröstad som lyssnarnas favorit, kan höras på nyårsafton.

– Jag fick just höra att jag är den genom tiderna mest framröstade, säger Olof Wretling till NWT.

– Så flott! Det är en oerhörd bekräftelse för en dramatiker och berättare. Jag upplever det som ett förtroende. Jag har just spikat klart manuset.

För Wretling blir det sjätte gången som Vinterpratare, tidigare gjorde han bland annat ett program som efter omarbetning resulterade i föreställningen ”Diagnoserna i mitt liv”.

– Om innehållet i programmet den här gången kan jag säga så mycket som att det handlar om en hemlighet. En hemlighet jag burit på under halva mitt liv. Jag har inte haft alla pusselbitarna tidigare i livet men nu känner jag att det är dags att berätta. Nu ska det ut. Jag hoppas att mitt program tas emot som ett roligt, viktigt och tankeväckande.

Olof Wretling är dessutom aktuell i radions julkalender samt i tvprogrammet ”Bye bye Sverige” i SVT. Bland överiga vintervärdar märks bland andra Magda Gad och William Spetz.

 

Skäringer Lázár är först ut den 25 december och Olof Wretling, som återigen är framröstad som lyssnarnas favorit, kan höras på nyårsafton.

– Jag fick just höra att jag är den genom tiderna mest framröstade, säger Olof Wretling till NWT.

– Så flott! Det är en oerhörd bekräftelse för en dramatiker och berättare. Jag upplever det som ett förtroende. Jag har just spikat klart manuset.

För Wretling blir det sjätte gången som Vinterpratare, tidigare gjorde han bland annat ett program som efter omarbetning resulterade i föreställningen ”Diagnoserna i mitt liv”.

– Om innehållet i programmet den här gången kan jag säga så mycket som att det handlar om en hemlighet. En hemlighet jag burit på under halva mitt liv. Jag har inte haft alla pusselbitarna tidigare i livet men nu känner jag att det är dags att berätta. Nu ska det ut. Jag hoppas att mitt program tas emot som ett roligt, viktigt och tankeväckande.

Olof Wretling är dessutom aktuell i radions julkalender samt i tvprogrammet ”Bye bye Sverige” i SVT. Bland överiga vintervärdar märks bland andra Magda Gad och William Spetz.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.