2017-09-13 21:00

2017-09-13 21:01

"Män har gjort det vi gör i åratal"

KONSERT: Amerikansk punkrockduo till Karlstad

Den uppmärksammade Nashvilleduon Birdcloud gör en omfattande turné i Sverige.
Första stoppet på turnén är i Karlstad.

Amerikanska Birdcloud har fått uppmärksamhet för låtar som inte väjer för varken det vulgära eller det sexuellt laddade. Duon, som består av Makenzie Green och Jasmin Kaset, har kallats för ”Den farligaste gruppen inom countrymusiken” av en dagstidning i Texas

– Vi älskar country, speciellt den från Music City, alltså Nashville. Men jag tycker vår musik har mer släktskap med punk och rock än country, skriver duon till NWT

Det är enkelt att avfärda gruppens musik utifrån rubriker om rasande präster och vulgära scenskämt.

– Många ser en bild där vi visar baken och så drar de slutsatsen att vi bara handlar om könsrock. Våra låtar handlar om en massa olika saker – de handlar om vad som är fel med Amerika, om psykisk ohälsa, husdjur, allt handlar inte om sex.

– Kanske är det så att det som provocerar så mycket är att vi som kvinnor adresserar de här sakerna. Saker ur det verkliga livet. Män har gjort det vi gör i åratal – varit öppna med sin sexualitet och sina bedrifter – men nu när två kvinnor gör det är det extremt och provokativt.

Improvisation

Musikaliskt hittade de varandra genom att improvisera fram låtar på fester.

– Vi började spela improviserade låtar tillsammans där vi gjorde narr av våra kompisar. Allt startade när vi träffades på grillfester där hemma. Snart märkte vi att vi hade en väldigt speciell kemi. När vi sedan fick spela förband till en kompis band och vi spelade två egna låtar och en cover inför en fullsatt lokal– ja, då kändes det helt magiskt.

Vad har ni för uppfattning om Sverige, vad förväntar ni er av turnén?

– Sverige verkar fantastiskt! Men vi trodde ni var mer liberala, inget annat land har reagerat så på vårt skivomslag där vi visar rumpan. Vi älskar Ikea och köttbullar naturligtvis. Ni har bra sjukvård också.

Birdcloud spelar på The Bull Bar i Karlstad den 14 september.

Amerikanska Birdcloud har fått uppmärksamhet för låtar som inte väjer för varken det vulgära eller det sexuellt laddade. Duon, som består av Makenzie Green och Jasmin Kaset, har kallats för ”Den farligaste gruppen inom countrymusiken” av en dagstidning i Texas

– Vi älskar country, speciellt den från Music City, alltså Nashville. Men jag tycker vår musik har mer släktskap med punk och rock än country, skriver duon till NWT

Det är enkelt att avfärda gruppens musik utifrån rubriker om rasande präster och vulgära scenskämt.

– Många ser en bild där vi visar baken och så drar de slutsatsen att vi bara handlar om könsrock. Våra låtar handlar om en massa olika saker – de handlar om vad som är fel med Amerika, om psykisk ohälsa, husdjur, allt handlar inte om sex.

– Kanske är det så att det som provocerar så mycket är att vi som kvinnor adresserar de här sakerna. Saker ur det verkliga livet. Män har gjort det vi gör i åratal – varit öppna med sin sexualitet och sina bedrifter – men nu när två kvinnor gör det är det extremt och provokativt.

Improvisation

Musikaliskt hittade de varandra genom att improvisera fram låtar på fester.

– Vi började spela improviserade låtar tillsammans där vi gjorde narr av våra kompisar. Allt startade när vi träffades på grillfester där hemma. Snart märkte vi att vi hade en väldigt speciell kemi. När vi sedan fick spela förband till en kompis band och vi spelade två egna låtar och en cover inför en fullsatt lokal– ja, då kändes det helt magiskt.

Vad har ni för uppfattning om Sverige, vad förväntar ni er av turnén?

– Sverige verkar fantastiskt! Men vi trodde ni var mer liberala, inget annat land har reagerat så på vårt skivomslag där vi visar rumpan. Vi älskar Ikea och köttbullar naturligtvis. Ni har bra sjukvård också.

Birdcloud spelar på The Bull Bar i Karlstad den 14 september.