2017-08-10 16:51

2017-08-10 16:51

Hårt arbete på väg mot drömmen

KONSERT: "Det känns mer Benjamin desto souligare det är"

Artisten Benjamin Ingrosso släppte sin första singel för två år sedan och deltog nyligen i årets upplaga av Melodifestivalen. Nu är han mitt uppe i en sommarturné och på fredag görs ett stopp på Fryksdalsdansen i Sunne.

– Turnén har tagit upp nästan all tid den här sommaren. Jag har haft fem dagars semester i Palma men annars har det bara varit jobb! säger Benjamin.

Den första spelningen gjordes i början av juni och när sommaren är slut har han turnerat landet över.

– Hittills har det varit det roligaste jag någonsin gjort! Jag har träffat underbara människor och spelat för en publik som uppskattar det jag gör.

Nytt på gång

När säsongens sista konsert är gjord bär det direkt av tillbaka in i studion för att jobba på nytt material. Än så länge finns inga tydliga riktlinjer för kommande album utan Benjamin tar det som det kommer.

– Jag gillar när det är lite blandat och mixat. Däremot känns det mer Benjamin desto souligare det är.

Med en hel rad av släktingar inom nöjesbranschen kändes det naturligt för honom att gå samma väg. Han valde att hoppa av gymnasiet för att få tid till att skriva musik och etablera sig som artist.

– Under hela min uppväxt har jag sett hur roligt alla i min familj har så jag har blivit inspirerad av dem. För tre år sedan blev jag signad och det känns riktigt lovande eftersom de har en långsiktig plan med mig, berättar han.

Målet är att, utan att stressa sig fram, fortsätta med musiken för att någon gång i framtiden ta karriären utomlands.

– Det är drömmen. Jag har ett riktigt bra team i ryggen, så det är bara att fortsätta jobba!

– Turnén har tagit upp nästan all tid den här sommaren. Jag har haft fem dagars semester i Palma men annars har det bara varit jobb! säger Benjamin.

Den första spelningen gjordes i början av juni och när sommaren är slut har han turnerat landet över.

– Hittills har det varit det roligaste jag någonsin gjort! Jag har träffat underbara människor och spelat för en publik som uppskattar det jag gör.

Nytt på gång

När säsongens sista konsert är gjord bär det direkt av tillbaka in i studion för att jobba på nytt material. Än så länge finns inga tydliga riktlinjer för kommande album utan Benjamin tar det som det kommer.

– Jag gillar när det är lite blandat och mixat. Däremot känns det mer Benjamin desto souligare det är.

Med en hel rad av släktingar inom nöjesbranschen kändes det naturligt för honom att gå samma väg. Han valde att hoppa av gymnasiet för att få tid till att skriva musik och etablera sig som artist.

– Under hela min uppväxt har jag sett hur roligt alla i min familj har så jag har blivit inspirerad av dem. För tre år sedan blev jag signad och det känns riktigt lovande eftersom de har en långsiktig plan med mig, berättar han.

Målet är att, utan att stressa sig fram, fortsätta med musiken för att någon gång i framtiden ta karriären utomlands.

– Det är drömmen. Jag har ett riktigt bra team i ryggen, så det är bara att fortsätta jobba!

  • Ida Myrin

Benjamin Ingrosso

Ålder: 19

Bor: Lidingö, Stockholm

Lyssnar helst på: Mina demos, för att analysera dem

Läser helst: Läser aldrig, men helst tidningar om jag måste

Tittar helst på: Superhjältefilmer

Inspireras av: Bee Gees, Michael Jackson, Hall and Oats

Senaste konserten: John Ledgend i Stockholm

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.