2017-08-08 16:16

2017-08-08 16:16

Viktigt att erbjuda ny musik

FESTIVAL: Snart fylls Segmon av folk och rock

På fredag startar årets upplaga av Folk & Rock i Segmon med ett fullspäckat program och musik i mängder.
– Vi är otroligt taggade! Det enda som är tråkigt är att vi inte kan gå på festivalen och bara njuta själva, säger arrangörerna Karin Forsling och Lasse Högberg.

Slutspurten är ett faktum och det är mycket som ska ordnas med innan man slår upp portarna.

– Jag är mest hemma själv här på gården och sköter allt ifrån matbiljetter till crewtröjor. Det är saker jag plockat med hela sommaren men de här två sista veckorna har inneburit full rulle, säger Karin.

Lasse håller till i parken för att förbereda området för besökarna.

– Det är alltid spännande att se hur, den annars ganska anspråkslösa, parken förvandlas med allt som tillkommer under festivalen! säger han.

Stort intresse

Under 2016 gästade Sven-Ingvars Segmon för att göra en av deras sista spelningar någonsin, vilket resulterade i ett publikrekord utav dess like, och förhoppningarna är stora även i år.

– Det är fler och fler som upptäcker parken och därmed ger Grums lite status som ett musikställe. Under de 10 år vi kört Folk & Rock har sammanlagt 20 000 personer besökt oss. Det kanske låter lite med tanke på att större festivaler kan ha det besöksantalet på bara en helg, men med tanke på att det bor ungefär 500 invånare här är det väldigt häftigt! säger Lasse.

Upptäcka ny musik

Karin och Lasse är överens om att man måste blanda artistutbudet för att väcka ett intresse. I år presenteras 70-talslegender som Marie Bergman och Pugh Rogefeldt tillsammans med nya stjärnskott som Slowgold, Nephila och Havet.

– Självklart är det bra att ta hit de namn som många känner till och lyssnar på men det är också viktigt att samtidigt ge möjligheten till att upptäcka något nytt, säger Karin.

– Precis. Vi plockar gärna fram band och artister som inte varit här tidigare. Det handlar inte om att vi vill tvinga på folk ny musik eller nya genrer utan vi vill bara erbjuda något man aldrig hört förut, stämmer Lasse in.

Även om musiktemat är just folk och rock finns det ingenting som säger att all musik ska låta likadant.

– Man kan till exempel knyta an två olika genrer genom att lyssna ordentligt på texterna, säger Karin. Allt hör ihop på olika små sätt ändå!

Slutspurten är ett faktum och det är mycket som ska ordnas med innan man slår upp portarna.

– Jag är mest hemma själv här på gården och sköter allt ifrån matbiljetter till crewtröjor. Det är saker jag plockat med hela sommaren men de här två sista veckorna har inneburit full rulle, säger Karin.

Lasse håller till i parken för att förbereda området för besökarna.

– Det är alltid spännande att se hur, den annars ganska anspråkslösa, parken förvandlas med allt som tillkommer under festivalen! säger han.

Stort intresse

Under 2016 gästade Sven-Ingvars Segmon för att göra en av deras sista spelningar någonsin, vilket resulterade i ett publikrekord utav dess like, och förhoppningarna är stora även i år.

– Det är fler och fler som upptäcker parken och därmed ger Grums lite status som ett musikställe. Under de 10 år vi kört Folk & Rock har sammanlagt 20 000 personer besökt oss. Det kanske låter lite med tanke på att större festivaler kan ha det besöksantalet på bara en helg, men med tanke på att det bor ungefär 500 invånare här är det väldigt häftigt! säger Lasse.

Upptäcka ny musik

Karin och Lasse är överens om att man måste blanda artistutbudet för att väcka ett intresse. I år presenteras 70-talslegender som Marie Bergman och Pugh Rogefeldt tillsammans med nya stjärnskott som Slowgold, Nephila och Havet.

– Självklart är det bra att ta hit de namn som många känner till och lyssnar på men det är också viktigt att samtidigt ge möjligheten till att upptäcka något nytt, säger Karin.

– Precis. Vi plockar gärna fram band och artister som inte varit här tidigare. Det handlar inte om att vi vill tvinga på folk ny musik eller nya genrer utan vi vill bara erbjuda något man aldrig hört förut, stämmer Lasse in.

Även om musiktemat är just folk och rock finns det ingenting som säger att all musik ska låta likadant.

– Man kan till exempel knyta an två olika genrer genom att lyssna ordentligt på texterna, säger Karin. Allt hör ihop på olika små sätt ändå!

  • Ida Myrin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.