2017-08-08 14:58

2017-08-08 14:58

Allsköns musik sprider glädje i Årjäng

ÅRJÄNG: Lokal musik blandas med större akter

För elfte året i rad arrangeras festivalen Allsköns musik i Årjäng. Under hela helgen fylls kommunen av musik och möten.

När Årjängs kommun presenterade Allsköns musik för första gången, år 2007, hade man som mål att visa upp musiker och artister som fostrats i kommunens musikskola. Sedan dess har visionerna växt och likaså intresset. Nu präglas en hel helg av musik och man bjuder in både artister och besökare från andra platser.

– Vi bestämde oss för att göra festivalen till en årlig grej och då blir det lite tråkigt om vi bara visar Årjängsfolk varje gång, även om vi har väldigt många bra musiker här! säger Lena Larsson, kultur - och fritidssamordnare på Årjängs kommun.

I år syns artister som Dublin Fair, Kristian Anttila, Dakota Sea Riders och Top Cats på olika scener i staden.

– Dakota Sea Riders spelade förra året vilket blev en stor succé. Eftersom många ville ha tillbaka dem så kör vi i år igen, berättar Lena.

Personligen ser hon mest fram mot kvällarna i Båtmagasinet och framför allt artisten Janne Hea som bjuder på skön countrymusik.

Främja det lokala

Även om programmet är större än tidigare år och likaså dragplåstren ser man fortfarande till att uppmuntra det lokala musikskapandet. Årjängs musikskola visar fortfarande upp sina färdigheter på flera olika platser under helgen och många av de andra akterna har någon sorts anknytning till kommunen.

– I år spelar dessutom två helt nystartade Årjängsband som förband inne i Båtmagasinet! De är jättenya, jättelokala och jättebra! säger Lena ivrigt.

När Årjängs kommun presenterade Allsköns musik för första gången, år 2007, hade man som mål att visa upp musiker och artister som fostrats i kommunens musikskola. Sedan dess har visionerna växt och likaså intresset. Nu präglas en hel helg av musik och man bjuder in både artister och besökare från andra platser.

– Vi bestämde oss för att göra festivalen till en årlig grej och då blir det lite tråkigt om vi bara visar Årjängsfolk varje gång, även om vi har väldigt många bra musiker här! säger Lena Larsson, kultur - och fritidssamordnare på Årjängs kommun.

I år syns artister som Dublin Fair, Kristian Anttila, Dakota Sea Riders och Top Cats på olika scener i staden.

– Dakota Sea Riders spelade förra året vilket blev en stor succé. Eftersom många ville ha tillbaka dem så kör vi i år igen, berättar Lena.

Personligen ser hon mest fram mot kvällarna i Båtmagasinet och framför allt artisten Janne Hea som bjuder på skön countrymusik.

Främja det lokala

Även om programmet är större än tidigare år och likaså dragplåstren ser man fortfarande till att uppmuntra det lokala musikskapandet. Årjängs musikskola visar fortfarande upp sina färdigheter på flera olika platser under helgen och många av de andra akterna har någon sorts anknytning till kommunen.

– I år spelar dessutom två helt nystartade Årjängsband som förband inne i Båtmagasinet! De är jättenya, jättelokala och jättebra! säger Lena ivrigt.

  • Ida Myrin