2017-08-07 20:36

2017-08-07 20:36

Fryksdalsdansen står för dörren

SUNNE: Magnus Uggla och Hov1 hoppas locka besökare

Till helgen är det dags för den 31:e upplagan av Fryksdalsdansen och förberedelserna är i full gång.
– Vi gör i ordning allt så att området ska fungera, säger Reine Flodin, en av arrangörerna.

När Fryksdalsdansen bjöd in publiken för första gången var det en ren dansbandsfestival. Nu för tiden ser utbudet annorlunda ut.

– Man har plockat in fler saker nu. Andra genrer, mer livemusik, andra artister och olika trubadurer, säger Reine.

Förra året stod bland annat Carola, Takida, Adrian Lux och Lasse Stefanz på scenen men i år har de lämnat över stafettpinnen till nya stjärnor som Benjamin Ingrosso, Magnus Uggla, Scotts, Björn Rosenström och Hov1.

Vad ska man absolut inte missa?

– Det beror väl helt på vad man är intresserad av. Gillar man dansband hänger man på dansbanorna och gillar man Uggla lyssnar man på honom. Men vi tror att de stora dragplåstren kommer vara Magnus Uggla på fredagen och Hov1 på lördagen.

Uppmuntra nykterhet

Utöver scenbyggen och uppsättning av tält och dansbanor fokuserar man också på att uppmuntra ungdomar till att hålla sig nyktra. Under både fredagen och lördagen kommer de som är under 18 år få 100 kronor tillbaka, per kväll, om de blåser grönt.

– Vi vill stötta de som vill vara nyktra och ge dem en fördel, säger Reine.

När Fryksdalsdansen bjöd in publiken för första gången var det en ren dansbandsfestival. Nu för tiden ser utbudet annorlunda ut.

– Man har plockat in fler saker nu. Andra genrer, mer livemusik, andra artister och olika trubadurer, säger Reine.

Förra året stod bland annat Carola, Takida, Adrian Lux och Lasse Stefanz på scenen men i år har de lämnat över stafettpinnen till nya stjärnor som Benjamin Ingrosso, Magnus Uggla, Scotts, Björn Rosenström och Hov1.

Vad ska man absolut inte missa?

– Det beror väl helt på vad man är intresserad av. Gillar man dansband hänger man på dansbanorna och gillar man Uggla lyssnar man på honom. Men vi tror att de stora dragplåstren kommer vara Magnus Uggla på fredagen och Hov1 på lördagen.

Uppmuntra nykterhet

Utöver scenbyggen och uppsättning av tält och dansbanor fokuserar man också på att uppmuntra ungdomar till att hålla sig nyktra. Under både fredagen och lördagen kommer de som är under 18 år få 100 kronor tillbaka, per kväll, om de blåser grönt.

– Vi vill stötta de som vill vara nyktra och ge dem en fördel, säger Reine.

  • Ida Myrin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.