2017-08-06 16:28

2017-08-06 16:28

Arvika hamnfest gick i mål

ARVIKA: Regnoväder, men publiken stannade ändå

Trots att fredagen bjöd på superväder öppnade skyarna sig rejält under Arvika Hamnfests sista dag. Men publiken svek inte och många trotsade vädret för att se Magnus Carlson som öppnade på stora scenen på lördagen.

Magnus Carlson var, för många, relativt okänd innan han var med i fjolårets säsong av tv-programmet Så mycket bättre. Men genom sin medverkan har han vuxit fram som en väldigt folkkär artist och så fort bandet drog igång första låten rusade mängder av folk fram genom regnet, bara för att få uppleva konserten på nära håll.

– Senaste gången jag uppträdde i Arvika så spelade Norlie & KKV efter oss då också. Tiderna förändras men ändå inte, sa Carlson från scenen.

Dansant musik

Magnus växte fram som musiker som sångare i bandet Weeping Willows, men har kombinerat med en egen solokarriär vid sidan om. Han visade prov på sin enorma låtskatt, men passade också på att bjuda på lite covers. Oskar Linnros megahit från 2010, ”Från och med du”, blev översatt till engelska och skapade ett mindre dansgolv framför scenen.

– Min favoritlåt av Ted och Kenneth Gärdestad heter ”Sommarlängtan”. Ganska passande att spela den ikväll, sa han och blickade upp mot den mörka himlen.

En fest att minnas

Man slogs flertalet gånger av hur pass proffsig Magnus Carlson egentligen är. Konserten igenom missar han inte en enda ton och kombinerar en magisk sånginsats med att bjuda publiken på roliga anekdoter från sin långa karriär. Han är onekligen ett superproffs och genom sin medverkan i Så mycket bättre har han även introducerats till den stora publiken. Det var verkligen på tiden.

Trots regnet blev Hamnfesten en stor succé. Områdena framför scenerna var, som oftast, fyllda till brädden och publikens dansande kunde inget regn på planeten stoppa.

Magnus Carlson var, för många, relativt okänd innan han var med i fjolårets säsong av tv-programmet Så mycket bättre. Men genom sin medverkan har han vuxit fram som en väldigt folkkär artist och så fort bandet drog igång första låten rusade mängder av folk fram genom regnet, bara för att få uppleva konserten på nära håll.

– Senaste gången jag uppträdde i Arvika så spelade Norlie & KKV efter oss då också. Tiderna förändras men ändå inte, sa Carlson från scenen.

Dansant musik

Magnus växte fram som musiker som sångare i bandet Weeping Willows, men har kombinerat med en egen solokarriär vid sidan om. Han visade prov på sin enorma låtskatt, men passade också på att bjuda på lite covers. Oskar Linnros megahit från 2010, ”Från och med du”, blev översatt till engelska och skapade ett mindre dansgolv framför scenen.

– Min favoritlåt av Ted och Kenneth Gärdestad heter ”Sommarlängtan”. Ganska passande att spela den ikväll, sa han och blickade upp mot den mörka himlen.

En fest att minnas

Man slogs flertalet gånger av hur pass proffsig Magnus Carlson egentligen är. Konserten igenom missar han inte en enda ton och kombinerar en magisk sånginsats med att bjuda publiken på roliga anekdoter från sin långa karriär. Han är onekligen ett superproffs och genom sin medverkan i Så mycket bättre har han även introducerats till den stora publiken. Det var verkligen på tiden.

Trots regnet blev Hamnfesten en stor succé. Områdena framför scenerna var, som oftast, fyllda till brädden och publikens dansande kunde inget regn på planeten stoppa.

  • Philip Alfredsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.