2017-07-19 10:11

2017-07-19 10:28

Två exklusiva spelningar

KONSERT: Smakprov inför Montreux

Föreställningen Freddie 70 years - Night of Queen har hyllats av publiken och den 2 september spelar de på Freddie Mercury birthday party i Montreux. Nu släpps biljetter till två exklusiva förhandstittar, innan de åker ned till Schweiz för en av deras största spelningar någonsin.

Freddy Mercury birthday party är ett stort välgörenhetsprojekt som engagerar bland annat Brian May och Roger Taylor, två av originalmedlemmarna i Queen, och legendernas gamla bokningsbolag. Erik Rynefors, som står bakom produktionen av Night of Queen, och resten av gänget agerar huvudakt på lördagskvällen.

– Jag trodde inte på det först när jag fick frågan. Jag kunde inte ta mailet på allvar så jag svarade inte ens först, det känns fortfarande helt ofattbart, säger Erik.

Det är just föreställningen Freddie 70 years som tar sig ned till Montreux, men man har varit tvungen att döpa om showen.

– Det är ju faktiskt Freddies 71-årsdag nu! Så numer kallar vi showen för Freddie 71 years.

Men det är inte bara namnet som är annorlunda. För att skapa den ultimata Queen-upplevelsen har man valt att göra om några delar, något man gärna vill visa för den trogna Karlstadspubliken innan det är dags för resan. Den 25 och 26 augusti, en vecka innan det bär av till Schweiz, kan man få en exklusiv smygtitt på Scalateatern, där allt började en gång.

– Vi kör då med exakt samma setlist och scenbild som vi kommer göra i Montreux. Det kändes nästan självklart att göra det på just Scalateatern eftersom vi har gjort otroligt många spelningar där, berättar Erik.

Sedan 2008 har de gjort hela 70 spelningar i Karlstad, men publiken tycks ändå inte mättas.

– Jag har tänkt att folk kanske tröttnar, men faktum är att publiken har varit allra störst i just Karlstad.

Födelsedagshälsning

Mitt i alla repetitioner och förberedelser har bandet pysslat med en annan överraskning vid sidan av. I dag, onsdag, fyller nämligen originalmedlemmen Brian May 70 år, något Night of Queen vill uppmärksamma. En födelsedagshälsning, som de har spelat in på Löfbergs arena, läggs ut på Youtube och tanken är att den ska nå ända fram till Brian May själv.

– Den har skickats till London så att den kommer ut till alla de fans som antagligen kommer till välgörenhetsgalan i Montreux.

Freddy Mercury birthday party är ett stort välgörenhetsprojekt som engagerar bland annat Brian May och Roger Taylor, två av originalmedlemmarna i Queen, och legendernas gamla bokningsbolag. Erik Rynefors, som står bakom produktionen av Night of Queen, och resten av gänget agerar huvudakt på lördagskvällen.

– Jag trodde inte på det först när jag fick frågan. Jag kunde inte ta mailet på allvar så jag svarade inte ens först, det känns fortfarande helt ofattbart, säger Erik.

Det är just föreställningen Freddie 70 years som tar sig ned till Montreux, men man har varit tvungen att döpa om showen.

– Det är ju faktiskt Freddies 71-årsdag nu! Så numer kallar vi showen för Freddie 71 years.

Men det är inte bara namnet som är annorlunda. För att skapa den ultimata Queen-upplevelsen har man valt att göra om några delar, något man gärna vill visa för den trogna Karlstadspubliken innan det är dags för resan. Den 25 och 26 augusti, en vecka innan det bär av till Schweiz, kan man få en exklusiv smygtitt på Scalateatern, där allt började en gång.

– Vi kör då med exakt samma setlist och scenbild som vi kommer göra i Montreux. Det kändes nästan självklart att göra det på just Scalateatern eftersom vi har gjort otroligt många spelningar där, berättar Erik.

Sedan 2008 har de gjort hela 70 spelningar i Karlstad, men publiken tycks ändå inte mättas.

– Jag har tänkt att folk kanske tröttnar, men faktum är att publiken har varit allra störst i just Karlstad.

Födelsedagshälsning

Mitt i alla repetitioner och förberedelser har bandet pysslat med en annan överraskning vid sidan av. I dag, onsdag, fyller nämligen originalmedlemmen Brian May 70 år, något Night of Queen vill uppmärksamma. En födelsedagshälsning, som de har spelat in på Löfbergs arena, läggs ut på Youtube och tanken är att den ska nå ända fram till Brian May själv.

– Den har skickats till London så att den kommer ut till alla de fans som antagligen kommer till välgörenhetsgalan i Montreux.

  • Ida Myrin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.