2017-07-05 12:07

2017-07-05 12:07

Hur var det att sjunga på "Allsången"?

NÖJE

Oscar Magnusson gjorde ett bejublat framträdande på ”Allsång på Skansen” under tisdagskvällen. Bland annat sjöng han ”Anita”, en låt tonsatt av Sven-Erik Magnusson.

– Vi har uppträtt på ”Allsången” många gånger tidigare men det var väldigt speciellt och märkligt att stå där utan pappa. Nu var Staffan (Ernestam, Sven-Ingvars gitarrist, reds anm) med mig och vi tittade på varandra och kände väl båda två att ”Var är de andra!?”.

– Vi märkte på folk som jobbade i produktionen och bland de andra artisterna att de tyckte det var fint. Tina Ahlin gav mig en riktigt varm lyckönskningsblick just innan jag skulle gå ut och möta publiken. Sanna Nielsen är också en varm, genuin person så det kändes väldigt bra på scenen.

Du har fått väldigt fin respons på uppträdandet i sociala medier och i NWT:s artiklar.

– Otroligt kul! Jag har inte hunnit se så mycket ännu. Härligt om det tas emot på ett fint sätt såklart. Tanken är att det här ska vara värdigt och fint och upplever människor det så är vi väldigt glada.

Vad blir nästa steg nu, i augusti väntar konsert i Segmon på Folk & rockfestivalen.

– Det har kommit in en hel del förfrågningar men vi vill göra välja de som känns mest relevanta. Segmon kändes självklar eftersom det finns något symboliskt i att återvända dit. Vi har andra saker på gång men inget mer som är klart i dagsläget. Vi ska sätta oss ner hela bandet med våra instrument och känna efter vad vi vill göra. Vi har ett digert arbete framför oss, det är en stor låtskatt vi ska rota oss igenom. Jag har hyfsad koll på det mesta men det har inte alla de andra. Det är 60 år av låtar! Det finns många fantastiska låtar som är fullständigt bortglömda.

– Vi har uppträtt på ”Allsången” många gånger tidigare men det var väldigt speciellt och märkligt att stå där utan pappa. Nu var Staffan (Ernestam, Sven-Ingvars gitarrist, reds anm) med mig och vi tittade på varandra och kände väl båda två att ”Var är de andra!?”.

– Vi märkte på folk som jobbade i produktionen och bland de andra artisterna att de tyckte det var fint. Tina Ahlin gav mig en riktigt varm lyckönskningsblick just innan jag skulle gå ut och möta publiken. Sanna Nielsen är också en varm, genuin person så det kändes väldigt bra på scenen.

Du har fått väldigt fin respons på uppträdandet i sociala medier och i NWT:s artiklar.

– Otroligt kul! Jag har inte hunnit se så mycket ännu. Härligt om det tas emot på ett fint sätt såklart. Tanken är att det här ska vara värdigt och fint och upplever människor det så är vi väldigt glada.

Vad blir nästa steg nu, i augusti väntar konsert i Segmon på Folk & rockfestivalen.

– Det har kommit in en hel del förfrågningar men vi vill göra välja de som känns mest relevanta. Segmon kändes självklar eftersom det finns något symboliskt i att återvända dit. Vi har andra saker på gång men inget mer som är klart i dagsläget. Vi ska sätta oss ner hela bandet med våra instrument och känna efter vad vi vill göra. Vi har ett digert arbete framför oss, det är en stor låtskatt vi ska rota oss igenom. Jag har hyfsad koll på det mesta men det har inte alla de andra. Det är 60 år av låtar! Det finns många fantastiska låtar som är fullständigt bortglömda.