2017-05-29 13:40

2017-05-29 14:27

Karlstadsfotograf i projekt med LeMarc och Wolff

UPPLEVELSE

Tillsammans med bland andra Peter LeMarc och Rikard Wolff har fotografen Jan Nordström ett projekt på gång som går under namnet ”Upplevelsen Hemligheten”.

I ett meddelande till NWT beskriver Jan Nordström det hela som en multikonstnärlig upplevelse. Han är förtegen med detaljer. Men bakgrunden är den bok – ”Hemligheten” – som Nordström släppte förra året där en trädgård står i centrum.

– Berättelsen handlar om livsmod och hopp och scenbilden börjar i en hemlig trädgård som finns på riktigt någonstans i Sverige. Den stora premiären är planerad till 2018, men saker kan eventuellt ske innan dess. Jag tycker det är fint med sådant som bara börjar. Kanske en helt vanlig vardagsmorgon, säger Jan Nordström.

Wolffs idé

Tidigare har Nordström fotograferat bilder till skivomslag för Peter LeMarc, han har även gjort fotoboken ”Det som håller oss vid liv” tillsammans med artisten. Boken ”Hemligheten” är utgiven på det värmländska bokförlaget Votum. Det var Rikard Wolff som först kom med idén att utveckla boken till något mer.

– Jan visade mig en tidig skiss av boken redan 2012 och jag kände direkt att berättelsen hade möjligheten att växa ut ur bokpärmarna och även bli till en multikonstnärlig kreation, säger Rikard Wolff.

Peter LeMarc är också med i projektet.

– Jag har aldrig tidigare gjort musik som den i ”Hemligheten”, så jag frågade kompositören Leif Jordansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Jonas Gardell hyllade dramaserie ”De halvt dolda” om han ville vara med, säger LeMarc.

Leif Jordansson har komponerat huvuddelen av musiken i projektet.

– Jag bidrar lite här och där, säger Peter LeMarc.

Jordansson i sin tur har plockat med filmaren Peter Norrman och under arbetets gång kommer ytterligare personer att bjudas in till samarbete.

– Mer än så här berättar vi inte just nu. Våra läppar är förseglade. ”Upplevelsen Hemligheten” ska ju vara lite hemlig tills den börjar dyka upp lite här och där, säger Jan Nordström.

 

 

I ett meddelande till NWT beskriver Jan Nordström det hela som en multikonstnärlig upplevelse. Han är förtegen med detaljer. Men bakgrunden är den bok – ”Hemligheten” – som Nordström släppte förra året där en trädgård står i centrum.

– Berättelsen handlar om livsmod och hopp och scenbilden börjar i en hemlig trädgård som finns på riktigt någonstans i Sverige. Den stora premiären är planerad till 2018, men saker kan eventuellt ske innan dess. Jag tycker det är fint med sådant som bara börjar. Kanske en helt vanlig vardagsmorgon, säger Jan Nordström.

Wolffs idé

Tidigare har Nordström fotograferat bilder till skivomslag för Peter LeMarc, han har även gjort fotoboken ”Det som håller oss vid liv” tillsammans med artisten. Boken ”Hemligheten” är utgiven på det värmländska bokförlaget Votum. Det var Rikard Wolff som först kom med idén att utveckla boken till något mer.

– Jan visade mig en tidig skiss av boken redan 2012 och jag kände direkt att berättelsen hade möjligheten att växa ut ur bokpärmarna och även bli till en multikonstnärlig kreation, säger Rikard Wolff.

Peter LeMarc är också med i projektet.

– Jag har aldrig tidigare gjort musik som den i ”Hemligheten”, så jag frågade kompositören Leif Jordansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Jonas Gardell hyllade dramaserie ”De halvt dolda” om han ville vara med, säger LeMarc.

Leif Jordansson har komponerat huvuddelen av musiken i projektet.

– Jag bidrar lite här och där, säger Peter LeMarc.

Jordansson i sin tur har plockat med filmaren Peter Norrman och under arbetets gång kommer ytterligare personer att bjudas in till samarbete.

– Mer än så här berättar vi inte just nu. Våra läppar är förseglade. ”Upplevelsen Hemligheten” ska ju vara lite hemlig tills den börjar dyka upp lite här och där, säger Jan Nordström.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.