2017-05-11 06:00

2017-05-11 06:00

Johan Östling kändisbakar i tv

TV: "Allt går inte att rädda med extra grädde"

Tillsammans med bland andra Anders Bagge, Elisabet Höglund och curlingmästaren Anette Norberg medverkar Johan Östling i den nya säsongen av TV4:s ”Hela kändis-Sverige bakar”.
Den 15 maj visas det första avsnittet.

Under ledning av programledaren Tilde de Paula Eby och bagaren Johan Sörberg ska det vaskas fram en vinnare i den fjärde säsongen av ”Hela kändis-Sverige bakar”. Vårens säsong är inspelad i Taxinge slott utanför Stockholm där de tävlande fick spendera några dygn tillsammans när serien spelades in för en tid sedan.

– Första tanken när jag blev tillfrågad att vara med var att njae, det är nog ett program som jag inte är så vansinnigt intresserad av, säger Johan Östling till NWT.

– Jag har aldrig sett ett avsnitt och tyckte att jag inte riktigt kunde räkna in mig i den skaran som kallas kändisar. Men när jag tänkte efter så ändrade jag mig. Jag har passerat 40 med några år nu och om folk vill ha med en på olika saker så får man se det som en kul grej. Även om den råkar ligga långt utanför ens comfort zone.

”Småpanik”

Han gav sig in i projektet med ett öppet sinne.

– Men jag får erkänna att det var lite småpanik där precis innan vi skulle spela in.

Nyligen avslutade Johan Östling inspelningarna av en ny säsong av ”Ack Värmland”. Dessutom har han och Björn A Ling nyss avslutat en vårturné med den egna föreställningen ”Din jävla fegis”.

– Bakprogrammet går ut på att man får vissa uppdrag. Några vet man på förhand, andra inte. Jag har lagat mycket mat och tycker det är kul, men jag har inte bakat så mycket. Om du ska laga en bil kan du ta i med hyfsat yviga gester och gör man fel går det i regel att rätta till. Men när man bakar så är det kemi. Mäter du fel åker det i papperskorgen, det går inte att rädda. Det gäller att ha huvudet med sig, allt går inte att rädda med extra grädde.

Känner du att du blivit en bättre bagare efter detta äventyr?

– Absolut. Jag vågar mer, ska jag göra rulltårta i dag kan jag fylla den med något – starkvaror eller varför inte hjortron. Jag tar ut svängarna mer nu.

Programmen är inspelade och klara, vi ska inte avslöja hur det gick, men får jag fråga om du är nöjd med din insats?

– Ja! Definivt. Från att ha gått in i det och tyckt att det var läskigt till att i dag känna att jag har några extra procent självförtroende kring bakandet.

Premiären sänds den 15 maj i TV4.

Under ledning av programledaren Tilde de Paula Eby och bagaren Johan Sörberg ska det vaskas fram en vinnare i den fjärde säsongen av ”Hela kändis-Sverige bakar”. Vårens säsong är inspelad i Taxinge slott utanför Stockholm där de tävlande fick spendera några dygn tillsammans när serien spelades in för en tid sedan.

– Första tanken när jag blev tillfrågad att vara med var att njae, det är nog ett program som jag inte är så vansinnigt intresserad av, säger Johan Östling till NWT.

– Jag har aldrig sett ett avsnitt och tyckte att jag inte riktigt kunde räkna in mig i den skaran som kallas kändisar. Men när jag tänkte efter så ändrade jag mig. Jag har passerat 40 med några år nu och om folk vill ha med en på olika saker så får man se det som en kul grej. Även om den råkar ligga långt utanför ens comfort zone.

”Småpanik”

Han gav sig in i projektet med ett öppet sinne.

– Men jag får erkänna att det var lite småpanik där precis innan vi skulle spela in.

Nyligen avslutade Johan Östling inspelningarna av en ny säsong av ”Ack Värmland”. Dessutom har han och Björn A Ling nyss avslutat en vårturné med den egna föreställningen ”Din jävla fegis”.

– Bakprogrammet går ut på att man får vissa uppdrag. Några vet man på förhand, andra inte. Jag har lagat mycket mat och tycker det är kul, men jag har inte bakat så mycket. Om du ska laga en bil kan du ta i med hyfsat yviga gester och gör man fel går det i regel att rätta till. Men när man bakar så är det kemi. Mäter du fel åker det i papperskorgen, det går inte att rädda. Det gäller att ha huvudet med sig, allt går inte att rädda med extra grädde.

Känner du att du blivit en bättre bagare efter detta äventyr?

– Absolut. Jag vågar mer, ska jag göra rulltårta i dag kan jag fylla den med något – starkvaror eller varför inte hjortron. Jag tar ut svängarna mer nu.

Programmen är inspelade och klara, vi ska inte avslöja hur det gick, men får jag fråga om du är nöjd med din insats?

– Ja! Definivt. Från att ha gått in i det och tyckt att det var läskigt till att i dag känna att jag har några extra procent självförtroende kring bakandet.

Premiären sänds den 15 maj i TV4.

De här medverkar i "Hela kändis-Sverige bakar"

Anders Bagge, Anette Norberg, Elisabet Höglund, Cecilia Ehrling Danermark, Johan Östling, Patrik Norqvist och Aris ”Phoenix” Sanchez.