2017-03-19 11:27

2017-03-21 15:23

Magnus Carlson bjöd på soul med själ

KONSERT

Magnus Carlson
Nöjesfabriken, Karlstad
Publik: Fullsatt
Betyg:

Det är lördag kväll och på Nöjesfabriken myllrar det av folk som väntar på att Magnus Carlson ska äntra scenen. Det är varmt och trångt i lokalen och stämningen är något pressad, i bokstavlig mening.

De tre första låtarna har Magnus Carlson motvind. Många i publiken försöker hitta en bättre plats för att få en glimt av kvällens huvudperson. Ett sorl, som nästan överröstar tonerna från scenen, avslöjar att jag inte är den enda som har svårt att fokusera på musiken. Men när Magnus Carlson och hans medmusikanter river av Tack Vare Dig uppstår kontakt. Folk börjar digga. Och efter denna vändpunkt blir det bara bättre.

Magnus Carlson bjuder på låtar från sitt nysläppta soloalbum, som innehåller en del nyskrivet, covers med texter översatta till svenska samt Så Mycket Bättre-låtarna (på CD-utgåvan). Han gör också en del tillbakablickar till sina tidigare soloalbum. Magnus Carlson känns självklar i en soulig setting. Han började sin musikerbana som coverartist och har själv beskrivit sig som ”ett musikfan som började sjunga”. Det går inte att ta miste på Magnus Carlsons kärlek för låtarna han spelar. Han framför dem med samma hängivenhet som ett sant fan känner för sin favoritmusik. Mellansnacken känns lite tafatta men inlevelsen vacklar aldrig när han sjunger.

Sjumannabandet, som Magnus Carlson har med sig på den här turnén, bidrar med ett tight och klanderfritt komp. Arrangemangen är levande och dynamiska. Och efter att volymen höjts drunknar inte längre de finstämda partierna i lördagssurret. Musikerna är fantastiskt skickliga och de kryddar ibland det stadiga kompet med briljanta solon. Det svänger extra mycket i den dansanta Vill Du Verkligen Vara Ensam?. Som genom magi har det så här långt in i konserten uppstått några fria kvadratmeter golvyta vilket välkomnas av de som känner för att svara på Magnus Carlsons inbjudan att ”stuffa” till musiken.

När det har blivit dags för extranummer råder det ingen tvekan om att Magnus Carlson har lyckats fånga publiken. Hans varma utstrålning fyller hela rummet med närvaro och kärlek.


!
Magnus Carlsons ödmjuka personlighet tog udden av obekvämligheterna med en fullpackad lokal.

? Men jag undrar ändå. Hur många kunde se scenen?

Det är lördag kväll och på Nöjesfabriken myllrar det av folk som väntar på att Magnus Carlson ska äntra scenen. Det är varmt och trångt i lokalen och stämningen är något pressad, i bokstavlig mening.

De tre första låtarna har Magnus Carlson motvind. Många i publiken försöker hitta en bättre plats för att få en glimt av kvällens huvudperson. Ett sorl, som nästan överröstar tonerna från scenen, avslöjar att jag inte är den enda som har svårt att fokusera på musiken. Men när Magnus Carlson och hans medmusikanter river av Tack Vare Dig uppstår kontakt. Folk börjar digga. Och efter denna vändpunkt blir det bara bättre.

Magnus Carlson bjuder på låtar från sitt nysläppta soloalbum, som innehåller en del nyskrivet, covers med texter översatta till svenska samt Så Mycket Bättre-låtarna (på CD-utgåvan). Han gör också en del tillbakablickar till sina tidigare soloalbum. Magnus Carlson känns självklar i en soulig setting. Han började sin musikerbana som coverartist och har själv beskrivit sig som ”ett musikfan som började sjunga”. Det går inte att ta miste på Magnus Carlsons kärlek för låtarna han spelar. Han framför dem med samma hängivenhet som ett sant fan känner för sin favoritmusik. Mellansnacken känns lite tafatta men inlevelsen vacklar aldrig när han sjunger.

Sjumannabandet, som Magnus Carlson har med sig på den här turnén, bidrar med ett tight och klanderfritt komp. Arrangemangen är levande och dynamiska. Och efter att volymen höjts drunknar inte längre de finstämda partierna i lördagssurret. Musikerna är fantastiskt skickliga och de kryddar ibland det stadiga kompet med briljanta solon. Det svänger extra mycket i den dansanta Vill Du Verkligen Vara Ensam?. Som genom magi har det så här långt in i konserten uppstått några fria kvadratmeter golvyta vilket välkomnas av de som känner för att svara på Magnus Carlsons inbjudan att ”stuffa” till musiken.

När det har blivit dags för extranummer råder det ingen tvekan om att Magnus Carlson har lyckats fånga publiken. Hans varma utstrålning fyller hela rummet med närvaro och kärlek.


!
Magnus Carlsons ödmjuka personlighet tog udden av obekvämligheterna med en fullpackad lokal.

? Men jag undrar ändå. Hur många kunde se scenen?

  • Linnea Eriksson