2017-03-15 15:51

2017-03-16 08:31

Musikalartister arrangerar välgörenhetskonsert

KONSERT: "Alla kan vi göra något"

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det är devisen för musikalartisterna Lineah Svärd och Petter Snive.
Nu arrangerar duon en konsert i Värmland.

Just nu befinner sig den värmländska musikalartisten Lineah Svärd i Göteborg där hon kör sista månaden med musikalen ”Hair”. Tidigare har hon bland annat gjort ”Mamma Mia” i Helsingfors och ”American Idiot” i regi av Philip Zandén.

Snart väntar dock en konsert på hemmaplan.

Tillsammans med lika meriterade Petter Snive (”Chess”, ”Kristina från Duvemåla”) har hon tagit initiativet till välgörenhetskonserten ”Alla kan göra något”.

– Hela projektet bottnar i det där att ingen kan göra allt, men alla kan göra något, berättar Lineah.

– Vi har gjort konserter i den här regin tidigare och hoppas kunna göra det fler gånger i framtiden.

Björn och Benny

Söndagen den 19 mars kommer duon till Grava kyrka. Inträdet är gratis, då går det att skänka en slant eller två på plats eller swischa, inget bidrag är för litet. Alla pengar går till UNHCR och deras arbete för Syrien.

– Tanken är att vi samarbetar med lokala körer eller liknande och vi hoppas såklart på en stor publik, fortsätter Lineah Svärd.

Med sig i Grava har duon en kyrkokör under ledning av Hans Lassbo.

– Det blir en hel del låtar från Björn och Benny. Mycket från ”Kristina från Duvemåla” till exempel. Det känns naturligt eftersom den musikalen handlar om människor på flykt. Flera av låtarna vi har valt ut har en koppling till ett flyktingtema, men det blir en hel del andra låtar, kärleksballader och så vidare. Från Simon & Garfunkel till Danny Saucedo. Väldigt blandat.

Utmaningar

Utöver kören deltar Sunnemusikern Anton Fredheim Ekström på tvärflöjt och Staffan Bråsjö på piano.

– Jag tror att många av oss går runt och känner en hjälplöshet. Vi ser problemen på nyheterna, vi ser tiggare på gatan. Det är lätt att bli som apatisk inför allt. Problemen känns så oövervinneliga. Men genom att i stället tänka att man inte kan göra allt, men att man faktiskt ändå kan göra något, bidrar man till att det ska bli bättre.

Efter ”Hair” väntar nya utmaningar för Lineah Svärd.

– Jag har en del saker på gång men det är för tidigt att avslöja några detaljer.

Just nu befinner sig den värmländska musikalartisten Lineah Svärd i Göteborg där hon kör sista månaden med musikalen ”Hair”. Tidigare har hon bland annat gjort ”Mamma Mia” i Helsingfors och ”American Idiot” i regi av Philip Zandén.

Snart väntar dock en konsert på hemmaplan.

Tillsammans med lika meriterade Petter Snive (”Chess”, ”Kristina från Duvemåla”) har hon tagit initiativet till välgörenhetskonserten ”Alla kan göra något”.

– Hela projektet bottnar i det där att ingen kan göra allt, men alla kan göra något, berättar Lineah.

– Vi har gjort konserter i den här regin tidigare och hoppas kunna göra det fler gånger i framtiden.

Björn och Benny

Söndagen den 19 mars kommer duon till Grava kyrka. Inträdet är gratis, då går det att skänka en slant eller två på plats eller swischa, inget bidrag är för litet. Alla pengar går till UNHCR och deras arbete för Syrien.

– Tanken är att vi samarbetar med lokala körer eller liknande och vi hoppas såklart på en stor publik, fortsätter Lineah Svärd.

Med sig i Grava har duon en kyrkokör under ledning av Hans Lassbo.

– Det blir en hel del låtar från Björn och Benny. Mycket från ”Kristina från Duvemåla” till exempel. Det känns naturligt eftersom den musikalen handlar om människor på flykt. Flera av låtarna vi har valt ut har en koppling till ett flyktingtema, men det blir en hel del andra låtar, kärleksballader och så vidare. Från Simon & Garfunkel till Danny Saucedo. Väldigt blandat.

Utmaningar

Utöver kören deltar Sunnemusikern Anton Fredheim Ekström på tvärflöjt och Staffan Bråsjö på piano.

– Jag tror att många av oss går runt och känner en hjälplöshet. Vi ser problemen på nyheterna, vi ser tiggare på gatan. Det är lätt att bli som apatisk inför allt. Problemen känns så oövervinneliga. Men genom att i stället tänka att man inte kan göra allt, men att man faktiskt ändå kan göra något, bidrar man till att det ska bli bättre.

Efter ”Hair” väntar nya utmaningar för Lineah Svärd.

– Jag har en del saker på gång men det är för tidigt att avslöja några detaljer.