2016-10-07 11:23

2016-10-07 16:34

Johnossi spelar i Karlstad

NÖJE

Rockduon Johnossi kommer till Nöjesfabriken i mars.

I över ett decennium har Johnossi lockat fans att förlora sig i sitt musikaliska universum. Ett band som vägrar stå still. I nya singeln ”Air Is Free” har man fortfarande basen i gitarr och trummor men expanderar sitt sound med bland annat blåsinstrument, kvinnlig kör och en modern produktion.

Johnossi består John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor). I tjugoårsåldern startade de duon, som efter bara tre spelningar och några månader tillsammans som band, skrev sitt första skivkontrakt.

2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare tre album samt turnera i främst Europa, men även i USA och Japan.

Duon har flertalet platinasäljande album och singlar i bagaget och har blivit belönade med prestigefyllda priser som en Grammis för ”Bästa grupp” och två P3 Guld-statyetter också dessa för ”Bästa grupp”.

I över ett decennium har Johnossi lockat fans att förlora sig i sitt musikaliska universum. Ett band som vägrar stå still. I nya singeln ”Air Is Free” har man fortfarande basen i gitarr och trummor men expanderar sitt sound med bland annat blåsinstrument, kvinnlig kör och en modern produktion.

Johnossi består John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor). I tjugoårsåldern startade de duon, som efter bara tre spelningar och några månader tillsammans som band, skrev sitt första skivkontrakt.

2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare tre album samt turnera i främst Europa, men även i USA och Japan.

Duon har flertalet platinasäljande album och singlar i bagaget och har blivit belönade med prestigefyllda priser som en Grammis för ”Bästa grupp” och två P3 Guld-statyetter också dessa för ”Bästa grupp”.