2016-09-08 14:08

2016-09-09 06:21

Varför en låt om Grums?

NÖJE: Hallå där!

... Thomas Berglund, som tillsammans med Annika Andersson skrivit låten Mitt hjärta klappar för Grums.

– Jag har skrivit låtar till bland annat dansband tidigare och många har uppmanat mig att skriva en låt om Grums. Men det var först i samband med SVT:s Uppdrag granskning och det program de gjorde om Grums, som fick mig att slå slag i saken. Där visades en bild av Grums som jag och många med mig inte håller med om. Det förekommer självmord och droger i Grums som det gör på de flesta platser, men det går inte att helt vinkla bort det som är positivt i bygden. Det finns många som klarat uppväxten i Grums väldigt bra, från framgångsrika hockeyspelare, företagare till musiker. För att visa på det positiva skrev vi en låt som är glad och käck.

Vad hade ni för känsla i kroppen när ni skrev låten?

– Jag har skrivit musiken och Annika texten. Jag kände att jag fick lite Sven-Ingvars-feeling på musiken. Den skulle säkert låta bra i deras tappning. Texten handlar om Grums och trakten runt om.

Vad har ni fått för respons på låten?

– Mycket bra! Många vill se den som en slags nationalsång för Grums vilket skulle göra mig oerhört stolt. Flera har sagt till mig att Grums behöver en sådan här grej. Responsen har varit mer positiv än vi kunnat ana.

– Låten finns inte digitalt än, vi vill att folk ska köpa cd-singeln. Allt överskott från försäljningen går till Barncancerfonden.


Fotnot
: Cd-singeln är gjord i 1000 exemplar och finns till försäljning på flera butiker i Grums.

 

 

– Jag har skrivit låtar till bland annat dansband tidigare och många har uppmanat mig att skriva en låt om Grums. Men det var först i samband med SVT:s Uppdrag granskning och det program de gjorde om Grums, som fick mig att slå slag i saken. Där visades en bild av Grums som jag och många med mig inte håller med om. Det förekommer självmord och droger i Grums som det gör på de flesta platser, men det går inte att helt vinkla bort det som är positivt i bygden. Det finns många som klarat uppväxten i Grums väldigt bra, från framgångsrika hockeyspelare, företagare till musiker. För att visa på det positiva skrev vi en låt som är glad och käck.

Vad hade ni för känsla i kroppen när ni skrev låten?

– Jag har skrivit musiken och Annika texten. Jag kände att jag fick lite Sven-Ingvars-feeling på musiken. Den skulle säkert låta bra i deras tappning. Texten handlar om Grums och trakten runt om.

Vad har ni fått för respons på låten?

– Mycket bra! Många vill se den som en slags nationalsång för Grums vilket skulle göra mig oerhört stolt. Flera har sagt till mig att Grums behöver en sådan här grej. Responsen har varit mer positiv än vi kunnat ana.

– Låten finns inte digitalt än, vi vill att folk ska köpa cd-singeln. Allt överskott från försäljningen går till Barncancerfonden.


Fotnot
: Cd-singeln är gjord i 1000 exemplar och finns till försäljning på flera butiker i Grums.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.