2016-08-12 06:00

2016-08-12 06:00

"Häftigt att det var killar från bygden som stod där på scenen"

MUSIK

Det var kanske inte fullt i parken den där gången 1956 när Sven-Ingvars stod på scenen. Peggy Eriksson var en av de som var där och lyssnade.

Hennes pappa, Harry Olsson, var engagerad i Folkparksföreningen. Det var så hon kom att hamna i Segmons Folkets park på våren 1956.

– Jag är född och uppväxt i Segmon och kände såklart killarna, mest Ingvar. Alla kände alla på den tiden. Dansrotundan och parken finns i hjärtat hos alla oss 30- och 40-talister. Det var där vi lärde oss att dansa. Det var där det var fest för hela familjen. Det var min pappa som såg till att Sven-Erik Magnusson, Sven Svärd och Ingvar Karlsson fick komma dit och spela. De var ju en trio på den tiden.

Minns du något från spelningen?

– Jag var 14 år. Jämngammal med Sven-Erik, fast vi gick inte i samma skola. Det jag minns är att jag tyckte att det var väldigt häftigt att det var killar från bygden som stod där på scenen. Men det jag minns mest är att Sven-Erik var fantastiskt duktig på klarinett! De spelade bland annat låten Musket Rumble minns jag.

Var har du haft för förhållande till bandet efter 1956?

– Jag har följt bandet så gott som under alla år. De har hela tiden kunnat ta sig vidare, visst har det funnits perioder när jag kanske inte tyckt att deras musik varit så jättebra. Men under senare år är de ju bättre än någonsin!

Kommer du att se bandet på lördag?

– Jag har biljett men kan tyvärr inte gå på grund av sjukdom i familjen. Mina döttrar kanske kan gå, en av dom hade Robin Bailey, en tidigare Sven-Ingvars-trummis, som golf-tränare för många år sedan. Alla har väl sin koppling till det där bandet!

Hennes pappa, Harry Olsson, var engagerad i Folkparksföreningen. Det var så hon kom att hamna i Segmons Folkets park på våren 1956.

– Jag är född och uppväxt i Segmon och kände såklart killarna, mest Ingvar. Alla kände alla på den tiden. Dansrotundan och parken finns i hjärtat hos alla oss 30- och 40-talister. Det var där vi lärde oss att dansa. Det var där det var fest för hela familjen. Det var min pappa som såg till att Sven-Erik Magnusson, Sven Svärd och Ingvar Karlsson fick komma dit och spela. De var ju en trio på den tiden.

Minns du något från spelningen?

– Jag var 14 år. Jämngammal med Sven-Erik, fast vi gick inte i samma skola. Det jag minns är att jag tyckte att det var väldigt häftigt att det var killar från bygden som stod där på scenen. Men det jag minns mest är att Sven-Erik var fantastiskt duktig på klarinett! De spelade bland annat låten Musket Rumble minns jag.

Var har du haft för förhållande till bandet efter 1956?

– Jag har följt bandet så gott som under alla år. De har hela tiden kunnat ta sig vidare, visst har det funnits perioder när jag kanske inte tyckt att deras musik varit så jättebra. Men under senare år är de ju bättre än någonsin!

Kommer du att se bandet på lördag?

– Jag har biljett men kan tyvärr inte gå på grund av sjukdom i familjen. Mina döttrar kanske kan gå, en av dom hade Robin Bailey, en tidigare Sven-Ingvars-trummis, som golf-tränare för många år sedan. Alla har väl sin koppling till det där bandet!