2016-08-10 18:47

2016-08-10 18:47

Rockabillyn lever vidare i Lysvik

LYSVIK: Artister från bland annat Estland och Tyskland

Canis Roots Festival har de två senaste åren lockat bland annat rockabilly - och countryfantaster till Lysvik. Till helgen bjuds det på folkfest igen med band från flera delar av världen.

Mellan den 12-13 augusti är det återigen dags för Canis Roots Festival i Lysviks Folkets Park. Festivalen präglas starkt av rockabilly, blues, country och bluegrass vilket tidigare fört hit besökare med olika musikintressen.

Hit kommer musiker från bland annat Estland och Tyskland men besökarna kan, liksom tidigare år, även vänta sig lokala artister som bland annat Erika Jonsson, tjejen som slog igenom med den lokalpatriotiska countryvisan om Värmland för dryga två år sedan. Det engelska bandet Blue Cats agerar årets huvudnummer och de väntas bjuda på toner med inslag av neo-rockabilly.

Under lördagen utlovas en världspremiär då tyska Rockabilly Mafia har skrivit en låt om Torsby, helgen till ära. De spelar vanligtvis en egenutvecklad form av rockabilly med texter skrivna på tyska.

På festivalområdet och i närområdet kommer det finnas tillgång till mat och bar och det ges även möjlighet till camping för de som rest långväga.

Fortsättning på countryfestival

­Canis Roots Festival, som är ett samarbete mellan musikföreningarna Lonesome Drifters rock 'n roll club och Lonsome Pine, skulle kunna ses som en utveckling av det som tidigare kallades för Countryfestivalen i Torsby med omnejd.

– Skillnaden nu är att vi tillsammans kör en happening där vi blandar artister och stilar inom genren. Tack vare detta har vi flera kanaler för att kunna sprida och dela vårat intresse för den här musikkulturen, berättar Johan Brolin, ordförande i föreningen Lonesome Drifters.

Mellan den 12-13 augusti är det återigen dags för Canis Roots Festival i Lysviks Folkets Park. Festivalen präglas starkt av rockabilly, blues, country och bluegrass vilket tidigare fört hit besökare med olika musikintressen.

Hit kommer musiker från bland annat Estland och Tyskland men besökarna kan, liksom tidigare år, även vänta sig lokala artister som bland annat Erika Jonsson, tjejen som slog igenom med den lokalpatriotiska countryvisan om Värmland för dryga två år sedan. Det engelska bandet Blue Cats agerar årets huvudnummer och de väntas bjuda på toner med inslag av neo-rockabilly.

Under lördagen utlovas en världspremiär då tyska Rockabilly Mafia har skrivit en låt om Torsby, helgen till ära. De spelar vanligtvis en egenutvecklad form av rockabilly med texter skrivna på tyska.

På festivalområdet och i närområdet kommer det finnas tillgång till mat och bar och det ges även möjlighet till camping för de som rest långväga.

Fortsättning på countryfestival

­Canis Roots Festival, som är ett samarbete mellan musikföreningarna Lonesome Drifters rock 'n roll club och Lonsome Pine, skulle kunna ses som en utveckling av det som tidigare kallades för Countryfestivalen i Torsby med omnejd.

– Skillnaden nu är att vi tillsammans kör en happening där vi blandar artister och stilar inom genren. Tack vare detta har vi flera kanaler för att kunna sprida och dela vårat intresse för den här musikkulturen, berättar Johan Brolin, ordförande i föreningen Lonesome Drifters.

  • Ida Myrin