2016-08-02 06:00

2016-08-02 07:06

Oliver tänker satsa på musiken

EKSHÄRAD: Musikproducentkurs i Stockholm gav mersmak

Oliver Larstorp, 18 år har siktet inställt på att bli musikproducent. Han har fått musikaliskt självförtroende efter kursen.
– Nu vet jag vad jag ska göra för att det ska låta bra, säger han.

Oliver Larstorp har alltid varit intresserad av musik. Tidigare ville han bli rockgitarrist och hade Aerosmith som idoler. Men 2010 kom Swedish House Mafia ut med One.

– När jag hörde den så blev jag frälst direkt. Sedan dess har jag mest varit inne på housemusik, säger han.

När Oliver var 15 år köpte han sig ett mixerbord och sedan dess har han mixat låtar i programmet Logic pro och lärt sig på egen hand. Under sommaren har han gått en musikproducentutbildning på AP Academy i Stockholm.

– Jag trivdes bra i studiomiljön och med att få prata musik med folk som är i musikbranschen. Nu har jag fått ett större självförtroende i det jag håller på med, säger han.

De var endast sex deltagare. Oliver var den enda som inte kom från Stockholm. En av de andra deltagarna var artisten Gladys del Pilar. Andra tidigare deltagare på kursen är artisterna Petra Marklund och Danny Saucedo.

– Duger kursen åt dem så borde den duga åt mig, säger han och skrattar.

Förutom det rent tekniska i musikproduktion fick deltagarna också lära sig vad de ska tänka på rent juridiskt om de skriver på skivkontrakt. Oliver har fått många värdefulla kontakter och han smider planer för framtiden. Kursdeltagarna har fortsatt kontakt med sina handledare via ett forum.

– Där lägger de ut jobb inom musikbranschen. Har jag gjort en låt är det bara jag lägger ut den på forumet, så får jag synpunkter från handledarna innan jag skickar iväg till skivbolag.

Oliver har ett år kvar på det ekonomiska programmet vid Älvstrandsgymnasiet. Därefter ska han satsa fullt ut på musiken.

– Målet är att kunna leva på musiken i någon form, säger Oliver.

Oliver Larstorp har alltid varit intresserad av musik. Tidigare ville han bli rockgitarrist och hade Aerosmith som idoler. Men 2010 kom Swedish House Mafia ut med One.

– När jag hörde den så blev jag frälst direkt. Sedan dess har jag mest varit inne på housemusik, säger han.

När Oliver var 15 år köpte han sig ett mixerbord och sedan dess har han mixat låtar i programmet Logic pro och lärt sig på egen hand. Under sommaren har han gått en musikproducentutbildning på AP Academy i Stockholm.

– Jag trivdes bra i studiomiljön och med att få prata musik med folk som är i musikbranschen. Nu har jag fått ett större självförtroende i det jag håller på med, säger han.

De var endast sex deltagare. Oliver var den enda som inte kom från Stockholm. En av de andra deltagarna var artisten Gladys del Pilar. Andra tidigare deltagare på kursen är artisterna Petra Marklund och Danny Saucedo.

– Duger kursen åt dem så borde den duga åt mig, säger han och skrattar.

Förutom det rent tekniska i musikproduktion fick deltagarna också lära sig vad de ska tänka på rent juridiskt om de skriver på skivkontrakt. Oliver har fått många värdefulla kontakter och han smider planer för framtiden. Kursdeltagarna har fortsatt kontakt med sina handledare via ett forum.

– Där lägger de ut jobb inom musikbranschen. Har jag gjort en låt är det bara jag lägger ut den på forumet, så får jag synpunkter från handledarna innan jag skickar iväg till skivbolag.

Oliver har ett år kvar på det ekonomiska programmet vid Älvstrandsgymnasiet. Därefter ska han satsa fullt ut på musiken.

– Målet är att kunna leva på musiken i någon form, säger Oliver.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.