2016-07-29 15:13

2016-07-29 15:13

Reine Flodin om Frykdalsdansen

HALLÅ DÄR ...

... Reine Flodin, anläggningschef på Sunne Camping och Sommarland och arrangör för Fryksdalsdansen sedan 1999.

Vad har dragit mest folk?

– Takida drog mycket folk och Lasse Stefanz har sin publik, både gammal och ung. Det var nästan 4000 personer under torsdagen.

Går publiken på alla tre dagar?

– Vi har några som är här varje dag, men de flesta går nog en eller två dagar. Idag (fredag) blir det mer folk.

Hur förändras Sunne under Fryksdalsdansen?

– Det är mycket mer folk på gator och torg. Campingen är full. Vi som jobbar med turism tycker att det här är en av höjdpunkterna på sommaren.

Vad tror du om lördagen med Carola och Adrian Lux som huvudakter?

– Det är två helt olika artister med olika målgrupper. Carola kanske har en lite mognare publik och Adrian Lux riktar sig till dem lite yngre. Det blir en kul mix tycker vi. Det är det som är så roligt med Fryksdalsdansen: det är allt från dansband till house-musik.

Du har varit arrangör sedan 1999. Har något år varit bättre än resten?

– Varje år tycker man att ”det här är det bästa vi gjort”, faktiskt. Man lär sig alltid något nytt. Det kommer nya grejer hela tiden, nu till exempel med de här sexuella ofredandena som vi inte har haft något problem alls med förut men som vi har sett på andra festivaler. Det har gjort att vi tvingats mobilisera krafter för att på något vis ha en beredskap för det. Även om vi har haft ordningsvakter, samarbete med polisen och vår egen personal förstås så är det här något nytt.

Ja, vad tänker man som arrangör när man läser om de sexuella ofredandena på Putte i parken i Karlstad?

– Väldigt tråkigt. Här har man anordnat ett arrangemang och så är det några enskilda individer som förstör festen både för besökare och för arrangören, men jag tycker att Putte i parken gjorde ett bra jobb som lyfte fram att folk skulle anmäla.

När kommer du må som bäst? Vilken är din höjdpunkt på festivalen?

– Min höjdpunkt är när allt flyter bra och alla är nöjda och belåtna. Det är drömscenariot. Vi jobbar för gästerna så att de ska ha det bra. Själv hinner man inte med att kolla in artister, och inte dansa runt heller faktiskt, men vi tycker om när det flyter på och vi har nöjda gäster. Det tycker jag är häftigt.

Vad har dragit mest folk?

– Takida drog mycket folk och Lasse Stefanz har sin publik, både gammal och ung. Det var nästan 4000 personer under torsdagen.

Går publiken på alla tre dagar?

– Vi har några som är här varje dag, men de flesta går nog en eller två dagar. Idag (fredag) blir det mer folk.

Hur förändras Sunne under Fryksdalsdansen?

– Det är mycket mer folk på gator och torg. Campingen är full. Vi som jobbar med turism tycker att det här är en av höjdpunkterna på sommaren.

Vad tror du om lördagen med Carola och Adrian Lux som huvudakter?

– Det är två helt olika artister med olika målgrupper. Carola kanske har en lite mognare publik och Adrian Lux riktar sig till dem lite yngre. Det blir en kul mix tycker vi. Det är det som är så roligt med Fryksdalsdansen: det är allt från dansband till house-musik.

Du har varit arrangör sedan 1999. Har något år varit bättre än resten?

– Varje år tycker man att ”det här är det bästa vi gjort”, faktiskt. Man lär sig alltid något nytt. Det kommer nya grejer hela tiden, nu till exempel med de här sexuella ofredandena som vi inte har haft något problem alls med förut men som vi har sett på andra festivaler. Det har gjort att vi tvingats mobilisera krafter för att på något vis ha en beredskap för det. Även om vi har haft ordningsvakter, samarbete med polisen och vår egen personal förstås så är det här något nytt.

Ja, vad tänker man som arrangör när man läser om de sexuella ofredandena på Putte i parken i Karlstad?

– Väldigt tråkigt. Här har man anordnat ett arrangemang och så är det några enskilda individer som förstör festen både för besökare och för arrangören, men jag tycker att Putte i parken gjorde ett bra jobb som lyfte fram att folk skulle anmäla.

När kommer du må som bäst? Vilken är din höjdpunkt på festivalen?

– Min höjdpunkt är när allt flyter bra och alla är nöjda och belåtna. Det är drömscenariot. Vi jobbar för gästerna så att de ska ha det bra. Själv hinner man inte med att kolla in artister, och inte dansa runt heller faktiskt, men vi tycker om när det flyter på och vi har nöjda gäster. Det tycker jag är häftigt.