2016-07-16 18:21

2016-07-16 22:41

Pokémon Go kraschade efter Sverige-lansering

SPEL

När det omåttligt populära spelet Pokémon Go släpptes i Sverige under lördagen hann det bara gå några timmar innan servrarna gick ner.

GP rapporterar att många spelare fick under eftermiddagen upp följande felmeddelande:

"På grund av den populära lanseringen av Pokémon GO har det blivit ett överväldigande behov av nya konton. Vårt team jobbar hårt med att förbättra registrerings-processen. Tills det arbetet är färdigt begränsar vi nu antalet konton som kan skapas samtidigt. Om du inte kan skapa ett konto just nu, snälla försök igen inom en timme".

Vid 18-tiden meddelade Pokémon Go via sitt Twitterkonto att de fortfarande jobbade på att lösa problemet. Drygt en halvtimme senare kom meddelanden från spelare om att det gick att komma in i spelet igen.

GP rapporterar att många spelare fick under eftermiddagen upp följande felmeddelande:

"På grund av den populära lanseringen av Pokémon GO har det blivit ett överväldigande behov av nya konton. Vårt team jobbar hårt med att förbättra registrerings-processen. Tills det arbetet är färdigt begränsar vi nu antalet konton som kan skapas samtidigt. Om du inte kan skapa ett konto just nu, snälla försök igen inom en timme".

Vid 18-tiden meddelade Pokémon Go via sitt Twitterkonto att de fortfarande jobbade på att lösa problemet. Drygt en halvtimme senare kom meddelanden från spelare om att det gick att komma in i spelet igen.