2016-06-21 15:33

2016-06-21 15:33

Television-gitarrist till Kristinehamn

NÖJE

Gitarristen Richard Lloyd kommer till Mastmagasinet i Kristinehamn den 7 juli. Han inledde sin karriär genom att spela med bland andra Jimi Hendrix och John Lee Hooker.

Mest känd är han för sitt arbete med Television, en grupp som under 70-talets andra hälft var en viktig del av kulturen runt den legendariska rockklubben CBGB:s i New York. Bandet släppte två hyllade album men splittrades då det stora genombrottet uteblev. Sedan dess har Television återförenats vid flera tillfällen.

Efter Television inledde Lloyd en solokarriär med albumet Alchemy. Han har även arbetat med artister som Matthew Sweet.

Biljetterna är släppta.

Mest känd är han för sitt arbete med Television, en grupp som under 70-talets andra hälft var en viktig del av kulturen runt den legendariska rockklubben CBGB:s i New York. Bandet släppte två hyllade album men splittrades då det stora genombrottet uteblev. Sedan dess har Television återförenats vid flera tillfällen.

Efter Television inledde Lloyd en solokarriär med albumet Alchemy. Han har även arbetat med artister som Matthew Sweet.

Biljetterna är släppta.