2016-04-21 18:57

2016-04-21 19:48

Prince är död

NÖJE

Prince har dött rapporterar flera medier.

Först att rapportera dödsfallet var sajten TMZ som även var först med att rapportera när Michael jackson avled.

Enligt sajten ska det har kommit ett nödsamtal från byggnaden där Prince befann sig.

Prince blev 57 år.

Prince hette egentligen Prince Rogers Nelson och var född 7 juni 1958 i Minneapolis, Minnesota. Mellan åren 1993 och 2000 var han känd som The Artist Formerly Known As Prince eller bara The Artist eftersom han ändrade sitt artistnamn till en icke uttalbar symbol.

Med sin blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz och rock har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Han har haft elva förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan och 22 topp-tio-låtar. Han har haft hits såsom 1999, Little Red Corvette, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, U Got The Look, Cream, Diamonds And Pearls och The Most Beautiful Girl In The World.

Med filmen och albumet Purple Rain (1984) nådde han en internationell storpublik och inspirerade många med sina intensiva konserter.

Först att rapportera dödsfallet var sajten TMZ som även var först med att rapportera när Michael jackson avled.

Enligt sajten ska det har kommit ett nödsamtal från byggnaden där Prince befann sig.

Prince blev 57 år.

Prince hette egentligen Prince Rogers Nelson och var född 7 juni 1958 i Minneapolis, Minnesota. Mellan åren 1993 och 2000 var han känd som The Artist Formerly Known As Prince eller bara The Artist eftersom han ändrade sitt artistnamn till en icke uttalbar symbol.

Med sin blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz och rock har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Han har haft elva förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan och 22 topp-tio-låtar. Han har haft hits såsom 1999, Little Red Corvette, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, U Got The Look, Cream, Diamonds And Pearls och The Most Beautiful Girl In The World.

Med filmen och albumet Purple Rain (1984) nådde han en internationell storpublik och inspirerade många med sina intensiva konserter.