2016-04-06 23:03

2016-04-06 23:03

Legendaren Merle Haggard är död

MUSIK

Merle Haggard var en stor stjärna inom countryn. Han föddes den 6 april 1937 och dog på sin 79:e födelsedag i sviterna av en lunginflammation.

Merle Haggard var en av de mest framgångsrika musikerna inom country. Trettioåtta av hans singlar har legat etta på Billboardlistan, bland dem Workin' Man Blues och If We Make it Through December, skriver New York Times.

Hans musikkarriär startade på 1960-talet då han blev utsläppt från fängelse som han hamnat i till följd av ett rånförsök några år tidigare. Han började med spelningar på småklubabr och sin försa hit fick han 1966 med The Fugitive.

Merle Haggard var en av de mest framgångsrika musikerna inom country. Trettioåtta av hans singlar har legat etta på Billboardlistan, bland dem Workin' Man Blues och If We Make it Through December, skriver New York Times.

Hans musikkarriär startade på 1960-talet då han blev utsläppt från fängelse som han hamnat i till följd av ett rånförsök några år tidigare. Han började med spelningar på småklubabr och sin försa hit fick han 1966 med The Fugitive.