2016-04-03 20:41

2016-04-03 20:41

Magnus Stinnerbom blev Årets Kompositör

MUSIK

Den värmländske musikern Magnus Stinnerbom, tonsättare vid Västanå Teater, utsågs till Årets Kompositör vid lördagens Folk- och världsmusikgala i Västerås.

”Att måla med toner är vardagsmat för vår pristagare. Stort och litet, dramatiskt och lugnande. Det är musik som tar plats, ledsagar och samspelar, musik som sticker ut men ändå inte. Musik som berör, berättar och förstärker stämningar och känslor. Rötterna finns där men de fantastiska melodierna inspireras av vår tid och lockar ständigt nya lyssnare”, lyder motiveringen.

Värmländske dragspelaren LarsEmil Öjeberget mottog, tillsammans med Johannes Geworkian Hellman som duon Symbio, priset för Årets Nykomling.

”Att måla med toner är vardagsmat för vår pristagare. Stort och litet, dramatiskt och lugnande. Det är musik som tar plats, ledsagar och samspelar, musik som sticker ut men ändå inte. Musik som berör, berättar och förstärker stämningar och känslor. Rötterna finns där men de fantastiska melodierna inspireras av vår tid och lockar ständigt nya lyssnare”, lyder motiveringen.

Värmländske dragspelaren LarsEmil Öjeberget mottog, tillsammans med Johannes Geworkian Hellman som duon Symbio, priset för Årets Nykomling.