2016-03-16 06:00

2016-03-16 06:00

Brolle och Perrelli söker sångare

MUSIK: BROLLE OCH CHARLOTTE PERRELLI HAR EN TALANGTÄVLING TILLSAMMANS.

Brolle fortsätter sitt strövtåg i landets folkparker även denna sommar.
Den här gången tar han med sig Charlotte Perrelli och passar samtidigt på att vaska efter talangfulla sångröster.

Under flera år har Kjell Junior Wallmark, mer känd under artistnamnet Brolle, kämpat för att ge liv åt landets folkparker. Med rock 'n' roll och amerikanska bilar har han turnerat runt med olika gästartister. I år tar han med sig Charlotte Perrelli och sällskapet når Folkparken i Åmotfors den 9 juli.

Nytt för i år är att han vill hitta nya talanger inom rockmusiken, nya röster ska få komma fram. Därför hålls det uttagningar inför alla spelningarna på turnén och en vinnande röst får uppträda med Brolle, Charlotte och bandet.

– Det är en tuff tid för både artister och skivbolag i dag, säger Brolle och fortsätter:

– Vi vill hjälpa till och lyfta fram rocksångare som kanske inte riktigt får den möjligheten som behövs för att nå fram. Att få stå på en scen inför en rejäl publik i en miljö som den en folkpark kan erbjuda, det motsvarar säker två års slit i replokalen.

I varje län utses en vinnande röst som får medverka vid konserten i regionen. Alla dessa vinnare filmas och när sommarens turné är klar utses den bästa rösten bland de lokala vinnarna. Juryn består, förutom av Charlotte och Brolle, även av gitarristen och låtskrivaren Kee Marcello med ett förflutet både i Europe och som musikalartist.

– Vi söker helt enkelt årets rockröst, kvinnlig eller manlig, konstaterar Brolle.

Charlotte Perrelli har många års erfarenhet att dela med sig av till aspirerande sångare.

– Hitta en låt att sjunga som passar din röst! En låt som lyfter fram just din rösts styrka. Det går att sjunga egna låter eller covers. Men låten ska ju bita vid första lyssningen, säger hon till NWT.

Vinnaren tilldelas ett stipendium på 25 000 kronor, pengar som vinnaren får disponera som hen vill.

– Vi funderade på om det skulle vara studiotid eller liknande som skulle vara priset, men vi kom fram till det är bättre för vinnaren att själv få välja. Det finns tusentals olika vägar att gå i dagens musikbransch, säger Charlotte Perrelli.

Sommarens turné och tävling görs i samarbete med föreningen för landets folkparker. En av de parker som turnésällskapet besöker är värmländska Åmotfors, en plats som Brolle känner lite extra för.

– Det var helt galet hysteriskt med bilar när vi var där senast. Hela byn var full av bilar när vi cruisade. Det var fantastiskt trevligt. Stället drivs av entusiaster som vill få parken att blomma ut ordentligt.

Anmälan till rösttävlingen görs senast den 15 april på adressen rock2016@fhp.nu.

Under flera år har Kjell Junior Wallmark, mer känd under artistnamnet Brolle, kämpat för att ge liv åt landets folkparker. Med rock 'n' roll och amerikanska bilar har han turnerat runt med olika gästartister. I år tar han med sig Charlotte Perrelli och sällskapet når Folkparken i Åmotfors den 9 juli.

Nytt för i år är att han vill hitta nya talanger inom rockmusiken, nya röster ska få komma fram. Därför hålls det uttagningar inför alla spelningarna på turnén och en vinnande röst får uppträda med Brolle, Charlotte och bandet.

– Det är en tuff tid för både artister och skivbolag i dag, säger Brolle och fortsätter:

– Vi vill hjälpa till och lyfta fram rocksångare som kanske inte riktigt får den möjligheten som behövs för att nå fram. Att få stå på en scen inför en rejäl publik i en miljö som den en folkpark kan erbjuda, det motsvarar säker två års slit i replokalen.

I varje län utses en vinnande röst som får medverka vid konserten i regionen. Alla dessa vinnare filmas och när sommarens turné är klar utses den bästa rösten bland de lokala vinnarna. Juryn består, förutom av Charlotte och Brolle, även av gitarristen och låtskrivaren Kee Marcello med ett förflutet både i Europe och som musikalartist.

– Vi söker helt enkelt årets rockröst, kvinnlig eller manlig, konstaterar Brolle.

Charlotte Perrelli har många års erfarenhet att dela med sig av till aspirerande sångare.

– Hitta en låt att sjunga som passar din röst! En låt som lyfter fram just din rösts styrka. Det går att sjunga egna låter eller covers. Men låten ska ju bita vid första lyssningen, säger hon till NWT.

Vinnaren tilldelas ett stipendium på 25 000 kronor, pengar som vinnaren får disponera som hen vill.

– Vi funderade på om det skulle vara studiotid eller liknande som skulle vara priset, men vi kom fram till det är bättre för vinnaren att själv få välja. Det finns tusentals olika vägar att gå i dagens musikbransch, säger Charlotte Perrelli.

Sommarens turné och tävling görs i samarbete med föreningen för landets folkparker. En av de parker som turnésällskapet besöker är värmländska Åmotfors, en plats som Brolle känner lite extra för.

– Det var helt galet hysteriskt med bilar när vi var där senast. Hela byn var full av bilar när vi cruisade. Det var fantastiskt trevligt. Stället drivs av entusiaster som vill få parken att blomma ut ordentligt.

Anmälan till rösttävlingen görs senast den 15 april på adressen rock2016@fhp.nu.