2016-03-09 18:05

2016-03-09 18:37

Nytt koncept och födelsedag för Heaven & Hell

NÖJE

Rockklubben Heaven & Hell på Kungsgatan i Karlstad firar ettårsjubileum under påskhelgen - och man gör det i form av en minifestival och början på ett nytt koncept.

Dansgolvet med de modernare tongångarna försvinner och ger plats för mer nischade klubbar som serverar bland annat rockabilly, country, punk, hip hop och hårdrock.

– Vi väljer nu att koncentrera oss på det vi kan bäst; rock i alla dess former. Samtidigt bjuder vi in de aktiva klubbar som finns i Karlstad för att få till en unik mix som du har svårt att hitta någon annanstans. Med två avdelningar, som nu tillåter livespelningar, kan det här ge intressanta kombinationer, säger Ola Bergli, bokningsansvarig på Heaven & Hell.

Spökrockare besöker

Under ettårsfirandet gör Metal Clüb och Club Pebbles gemensam sak och gästas av bland andra spökrockarna The Dead and Living från Karlstad. Genom gästande hip hop-klubben Chillebeck gör även rapparen Shazaam från Stockholm ett framträdande.

– Jag jobbar själv på att få igång en klubb som ska tilltala alla som vurmar för den musik som är sprungen ur 60-talet vilket mig veterligen inte finns i Karlstad i dagsläget. Vi breddar musikutbudet samtidigt som vi nischar oss ytterligare skulle man kunna säga, säger Ola Bergli.

Dansgolvet med de modernare tongångarna försvinner och ger plats för mer nischade klubbar som serverar bland annat rockabilly, country, punk, hip hop och hårdrock.

– Vi väljer nu att koncentrera oss på det vi kan bäst; rock i alla dess former. Samtidigt bjuder vi in de aktiva klubbar som finns i Karlstad för att få till en unik mix som du har svårt att hitta någon annanstans. Med två avdelningar, som nu tillåter livespelningar, kan det här ge intressanta kombinationer, säger Ola Bergli, bokningsansvarig på Heaven & Hell.

Spökrockare besöker

Under ettårsfirandet gör Metal Clüb och Club Pebbles gemensam sak och gästas av bland andra spökrockarna The Dead and Living från Karlstad. Genom gästande hip hop-klubben Chillebeck gör även rapparen Shazaam från Stockholm ett framträdande.

– Jag jobbar själv på att få igång en klubb som ska tilltala alla som vurmar för den musik som är sprungen ur 60-talet vilket mig veterligen inte finns i Karlstad i dagsläget. Vi breddar musikutbudet samtidigt som vi nischar oss ytterligare skulle man kunna säga, säger Ola Bergli.

Vårens program i utval

11 mars: Saffire

18 mars: Horisont & Haddock

25-26 mars: 1-års festival med LBSB, The dead and living, Shazaam, Obnoxious Youth, Avbrott

1 april: The Kristet Utseende & Vrävarna

7 maj: The Haunted & Inferior

13 maj: Cat and the Underdogs & Knifven