2016-02-24 07:30

2016-02-24 07:30

Otto Knows till The Island Festival

FESTIVALSOMMAR: YTTERLIGARE EN ARTIST KLAR

Först Axwell, nu Otto Knows.
The Island Festival fortsätter att släppa dj:akter till sommarens festival.

Otto Knows, eller Otto Jettman som han heter, spelade på redan förra årets upplaga av The Island på Sandgrundsudden. Nu ser han fram emot att få återkomma.

– Det var så fantastisk bra ifjol, så när dom frågade om jag ville komma tillbaka var det enkelt att säga ja! Förra året hade jag en spelning senare samma kväll i Norge minns jag, så jag var tvungen att spela tidigt. I år hoppas jag kunna spela lite senare, säger Otto Knows.

Hans senaste singel Dying For You har över 9 miljoner streams på Spotify, något som överraskat honom.

– Jag har väldigt låga förväntningar på min egen musik. Jag blir hellre glatt överraskad, än att inte nå upp till orealistiska personliga krav.

Som dj vill Otto Knows inte låta genrebegränsningar hindra honom.

– Jag gör musik som jag tycker är bra och som är en del av mig. Jag har aldrig brytt mig så mycket om genres utan gör bara. Sen får andra dela in det i fack om dom har tid och känner att dom får ut något av det. För mig spelar det ingen roll.

Otto Jettman var klasskamrat med Tim Bergling under gymnasieåren. Bergling är mer känd för den stora publiken under namnet Avicii. Utöver Avicii och Swedish House Mafia har Otto Knows listat Håkan Hellström som en favorit. Så vem vet – kanske väntar pop på svenska?

– Ja , eller svensk pop-dans-rock kanske jag skulle kalla det. Den som lever får se.

The Island Music Festival äger rum den 20 augusti.

Otto Knows, eller Otto Jettman som han heter, spelade på redan förra årets upplaga av The Island på Sandgrundsudden. Nu ser han fram emot att få återkomma.

– Det var så fantastisk bra ifjol, så när dom frågade om jag ville komma tillbaka var det enkelt att säga ja! Förra året hade jag en spelning senare samma kväll i Norge minns jag, så jag var tvungen att spela tidigt. I år hoppas jag kunna spela lite senare, säger Otto Knows.

Hans senaste singel Dying For You har över 9 miljoner streams på Spotify, något som överraskat honom.

– Jag har väldigt låga förväntningar på min egen musik. Jag blir hellre glatt överraskad, än att inte nå upp till orealistiska personliga krav.

Som dj vill Otto Knows inte låta genrebegränsningar hindra honom.

– Jag gör musik som jag tycker är bra och som är en del av mig. Jag har aldrig brytt mig så mycket om genres utan gör bara. Sen får andra dela in det i fack om dom har tid och känner att dom får ut något av det. För mig spelar det ingen roll.

Otto Jettman var klasskamrat med Tim Bergling under gymnasieåren. Bergling är mer känd för den stora publiken under namnet Avicii. Utöver Avicii och Swedish House Mafia har Otto Knows listat Håkan Hellström som en favorit. Så vem vet – kanske väntar pop på svenska?

– Ja , eller svensk pop-dans-rock kanske jag skulle kalla det. Den som lever får se.

The Island Music Festival äger rum den 20 augusti.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.