2016-02-22 07:30

2016-02-22 10:05

Klart för The Island Festival 2016

SOMMARFESTIVAL. MUSIKFESTIVAL PÅ SANDGRUNDSUDDEN ÄVEN I ÅR.

I dag kan NWT berätta att det blir en fortsättning på fjolårets musikfestival The Island Festival. Endagsfestivalen lockade 10 000 personer till Sandgrundsudden i Karlstad i augusti förra året och festivalen siktar på samma upplägg i år.

– Vi tar med oss den breda artistuppställningen från fjolåret, säger Samin Adjoudani på Sweagents som är en av arrangörerna.

Årets festival går av stapeln den 20 augusti och nytt för i år är ett utökat festivalområde.

– Vi kommer att satsa mer på själva området. Det kommer att hända mer saker under dagen, finnas mer att göra.

Men trots den utvidgade ytan blir det samma publikkapacitet som i fjol, max 10 000 biljetter kommer att säljas.

– Stuket kommer att vara det samma, vi lägger bara i en ännu högre växel för att göra allt så bra som möjligt, fortsätter Samin Adjoudani.

Många utan biljett

Förutom Sweagents arrangeras festivalen av Great event of Karlstad och konsertjätten Live Nation. Fjolårets The Island Festival visade sig vara en angelägenhet för många utanför Karlstads och Värmlands gränser, hela 40 procent av publiken kom från orter utanför Värmland.

– Min tidigare erfarenhet av Karlstadsborna är att de gärna väntar in i det sista innan de köper biljetter. Jag hoppas det blir ändring på det för jag tror att biljetterna kommer att sälja slut långt innan festivaldagen även i år. Det är svårt att uppskatta hur många som kom att stå utan biljett i fjol, men det var fullt med folk runt om festivalområdet som hoppades på att få en glimt av artisterna.

Redan senare den här veckan kommer festivalledningen att avslöja några av årets dragplåster.

– Tanken är att festivalen ska vara årligen återkommande. Vi jobbar för en bred publik och vi kommer inte att inrikta oss mot en speciell genre. Som jag upplever det är årets artistuppbåd starkare än fjolårets, då hade vi en väldigt hög topp i huvudakten David Guetta, i år kommer vi att ha ett bredare startfält, flera starka akter.

The Island festival öppnar dörrarna klockan 14 på lördagen den 20 augusti och festivalområdet stänger vid midnatt. Biljetterna släpps nu på fredag den 26 februari.

– Vi tar med oss den breda artistuppställningen från fjolåret, säger Samin Adjoudani på Sweagents som är en av arrangörerna.

Årets festival går av stapeln den 20 augusti och nytt för i år är ett utökat festivalområde.

– Vi kommer att satsa mer på själva området. Det kommer att hända mer saker under dagen, finnas mer att göra.

Men trots den utvidgade ytan blir det samma publikkapacitet som i fjol, max 10 000 biljetter kommer att säljas.

– Stuket kommer att vara det samma, vi lägger bara i en ännu högre växel för att göra allt så bra som möjligt, fortsätter Samin Adjoudani.

Många utan biljett

Förutom Sweagents arrangeras festivalen av Great event of Karlstad och konsertjätten Live Nation. Fjolårets The Island Festival visade sig vara en angelägenhet för många utanför Karlstads och Värmlands gränser, hela 40 procent av publiken kom från orter utanför Värmland.

– Min tidigare erfarenhet av Karlstadsborna är att de gärna väntar in i det sista innan de köper biljetter. Jag hoppas det blir ändring på det för jag tror att biljetterna kommer att sälja slut långt innan festivaldagen även i år. Det är svårt att uppskatta hur många som kom att stå utan biljett i fjol, men det var fullt med folk runt om festivalområdet som hoppades på att få en glimt av artisterna.

Redan senare den här veckan kommer festivalledningen att avslöja några av årets dragplåster.

– Tanken är att festivalen ska vara årligen återkommande. Vi jobbar för en bred publik och vi kommer inte att inrikta oss mot en speciell genre. Som jag upplever det är årets artistuppbåd starkare än fjolårets, då hade vi en väldigt hög topp i huvudakten David Guetta, i år kommer vi att ha ett bredare startfält, flera starka akter.

The Island festival öppnar dörrarna klockan 14 på lördagen den 20 augusti och festivalområdet stänger vid midnatt. Biljetterna släpps nu på fredag den 26 februari.