2016-02-20 06:00

2016-02-20 06:00

Mellopanelen tippar tredje deltävlingen

NÖJE

Under lördagskvällen avgörs den tredje deltävlingen i årets Melodifestival.
NWT:s mellopanel ger här sin syn på veckans startfält.

1. Sahara – Kizunguzungu

Veronica: – Svängig africanapop med bongotrummor och en titel som nästan är omöjlig att både uttala och stava till. Väldigt glatt och härligt, men är det kanske lite för exotiskt för de kräsna tv-tittarna? Hoppas inte!

Betyg: 3

Anna: – Svängiga Afrikarytmer och barnramsa på swahili är trallvänligt med saknar lejonkungkänslans hitpotential. Dansa till den en gång till i Andra chansen kan vi dock få.

Betyg: 2

Kristofer: – Det mesta från Shakiras gamla fotbollslåt vevas ytterligare en gång till glada miner och kontinentala höftrörelser. Här hägrar nog ändå en plats i toppen - om man inte hinner tröttna på det här ”lyckopillret” redan innan det är slut.

Betyg: 2
 

2. Swingfly feat. Helena Gutarra –You carved your name

Veronica: – Låtskrivarna Andreas Kleerup och Jocke Åhlund har lyckats hitta någorlunda rätt, men bidraget är långtifrån lika snärtigt som när Swingfly senast ställde upp med Me and my drum, där underbare Christoffer Hiding stod för skönsången. Varför är inte han med igen?

Betyg: 2

Anna: – Energi, glädje, bra driv i poplåten, bra rap och bra sång! Förutom övertygande artister på scenen anar man vilka låtskrivarna är och visst är det Jocke Åhlund och Andreas Kleerup. Det här är bra på riktigt och min favorit ikväll.

Betyg: 4

Kristofer: – Snyggt sväng där huvudpersonens rappa munläder möter Teddybears och sylvass poprefräng som sitter direkt. Jag hoppas att amerikanen och sällskap upprepar succén med Me and my drum och tar raka spåret till final.

Betyg: 4
 

3. Smilo –Weight of the world

Veronica: – Tre skitnödiga Avicii-wannabes står och hoppar och vevar med armarna som om de vore tillräckligt coola för att få vara med på årets Summerburst. Alla under 15 år kommer tokrösta tills hjärtappen får en infarkt och självdör. Jag hoppas jag har fel.

Betyg: 0

Anna: – Den första tanken är att grabbarna missat både ort och årstid som skulle varit tennisveckan framför Båstads brats. Festivalens EDM-bidrag i DJ-båset landar i ett tråkigt och lamt effektsökeri långt från Ibiza.

Betyg: 1

Kristofer: – Tre stekare som vevar med armarna och studsar upp och ner bakom en skivspelare är inget som betyder final per automatik. Det här tama försöket att leka Swedish House Mafia får i bästa fall nöja sig med andra chansen.

Betyg: 2
 

4. After dark –Kom ut som en stjärna

Veronica: – Älskvärde Christer Lindarw gör en klassisk dragshowschlager med konfetti och extra allt. Men vad hjälper det? År 2004 gick After dark direkt till final med La dolce vita och det känns nu som evigheter sen.

Betyg: 2

Anna: – Kära Christer Lindarw. Det hjälper inte att du har pliriga små ögon, glittrig schlager och ett budskap om att komma ut och vara sig själv. Vi har hört det så många gånger förut och stjärnan har stelnat för länge sedan.

Betyg: 1

Kristofer: – Christer Lindarw är tillbaka och steppar stelt runt på scenen till någon form av gammaldags schlager i hårdsminkad revykostym. Hejig refräng men i övrigt slutade det här kännas piggt på vårkanten 1992.

Betyg: 1
 

5. Lisa Ajax –My heart want me dead

Veronica: – Idolvinnaren Lisa Ajax har ju en strupe av guld och mellodebuterar med en snygg, modern låt som Zara Larsson lika gärna skulle ha kunnat göra. En blivande P3-hit som förhoppningsvis får en biljett till Andra chansen.

Betyg:3

Anna: – Jag vet att det går hem bland yngre sångerskor men jag overkligt svårt för den här sångtekniken där varje mening ska avslutas med den där extraandningen. Och just det kan göra att jag underskattar den här låten och dess apptryckare.

Betyg: 2

Kristofer: – Idolvinnaren bjuder på en stabil och modern poplåt, som doftar lite modernt och mäktigt eurovisionbidrag i allmänhet och Azebajdzjan i synnerhet. Fin refräng och röststark fanbase skickar Ajax till final.

Betyg: 3
 

6. Boris René –Put your love one me

Veronica: – Tjusig soullåt med upptempo-beats, men ganska intetsägande i längden. Degerfors-spelaren Boris sjunger bra, men kan nog inte räkna med någon Kevin Walker-effekt här.

Betyg:2

Anna: – Jag vet inte om han kör zambafotboll i Degerfors men på scenen kör han i alla fall souldans i en ganska ogreppbar låt som bara flyter omkring och så görs det inga mål. Det blir stolpe ut för Boris.

Betyg: 1

Kristofer: – Det hjälper inte att Degerforsspelaren Boris dansar och ler så mycket att han nästan spricker. Ungefär som Panetoz fast på engelska - gott humör men tjatigt och jobbigt efter ungefär fem sekunder.

Betyg: 1
 

7. Oscar Zia –Human

Veronica: – Dramatiskt är bara förnamnet och Oscar Zia tar ifrån tårna. Att vara förhandsfavorit är absolut inte lika med en finalplats. Fråga bara Isa hur det gick förra veckan. Men med den där sängkammarblicken och James Dean-frisyren är det nog ganska klart ändå.

Betyg: 3

Final: Oscar Zia och Smilo

Andra chansen: Lisa Ajax och Sahara
 

Anna: – Det är inte lätt att komma i kölvattnet av Anton och Måns och de andra men det verkar vara med söta poppojkar som med efterrättsmagar, det finns alltid plats för lite till. Och det är anledningen till att jag tror Oscar kniper en plats med en ganska platt ballad.

Betyg: 3

Till final: Swingfly feat. Helena Gutarra och Oscar Zia

Till Andra chansen: Lisa Ajax och SaRaha

 

Kristofer: – Den tvålfagre ynglingen har lämnat pojkbandspopen och sätter tänderna i en svulstig men ganska tråkig ballad som aldrig lyfter. Om inte småtjejerna pepprar sönder den där appen riskerar den här förhandsfavoriten att falla tungt.

Betyg: 2

Till final: Swingfly och Lisa Ajax

Till andra chansen: Oscar Zia och SaRaha

1. Sahara – Kizunguzungu

Veronica: – Svängig africanapop med bongotrummor och en titel som nästan är omöjlig att både uttala och stava till. Väldigt glatt och härligt, men är det kanske lite för exotiskt för de kräsna tv-tittarna? Hoppas inte!

Betyg: 3

Anna: – Svängiga Afrikarytmer och barnramsa på swahili är trallvänligt med saknar lejonkungkänslans hitpotential. Dansa till den en gång till i Andra chansen kan vi dock få.

Betyg: 2

Kristofer: – Det mesta från Shakiras gamla fotbollslåt vevas ytterligare en gång till glada miner och kontinentala höftrörelser. Här hägrar nog ändå en plats i toppen - om man inte hinner tröttna på det här ”lyckopillret” redan innan det är slut.

Betyg: 2
 

2. Swingfly feat. Helena Gutarra –You carved your name

Veronica: – Låtskrivarna Andreas Kleerup och Jocke Åhlund har lyckats hitta någorlunda rätt, men bidraget är långtifrån lika snärtigt som när Swingfly senast ställde upp med Me and my drum, där underbare Christoffer Hiding stod för skönsången. Varför är inte han med igen?

Betyg: 2

Anna: – Energi, glädje, bra driv i poplåten, bra rap och bra sång! Förutom övertygande artister på scenen anar man vilka låtskrivarna är och visst är det Jocke Åhlund och Andreas Kleerup. Det här är bra på riktigt och min favorit ikväll.

Betyg: 4

Kristofer: – Snyggt sväng där huvudpersonens rappa munläder möter Teddybears och sylvass poprefräng som sitter direkt. Jag hoppas att amerikanen och sällskap upprepar succén med Me and my drum och tar raka spåret till final.

Betyg: 4
 

3. Smilo –Weight of the world

Veronica: – Tre skitnödiga Avicii-wannabes står och hoppar och vevar med armarna som om de vore tillräckligt coola för att få vara med på årets Summerburst. Alla under 15 år kommer tokrösta tills hjärtappen får en infarkt och självdör. Jag hoppas jag har fel.

Betyg: 0

Anna: – Den första tanken är att grabbarna missat både ort och årstid som skulle varit tennisveckan framför Båstads brats. Festivalens EDM-bidrag i DJ-båset landar i ett tråkigt och lamt effektsökeri långt från Ibiza.

Betyg: 1

Kristofer: – Tre stekare som vevar med armarna och studsar upp och ner bakom en skivspelare är inget som betyder final per automatik. Det här tama försöket att leka Swedish House Mafia får i bästa fall nöja sig med andra chansen.

Betyg: 2
 

4. After dark –Kom ut som en stjärna

Veronica: – Älskvärde Christer Lindarw gör en klassisk dragshowschlager med konfetti och extra allt. Men vad hjälper det? År 2004 gick After dark direkt till final med La dolce vita och det känns nu som evigheter sen.

Betyg: 2

Anna: – Kära Christer Lindarw. Det hjälper inte att du har pliriga små ögon, glittrig schlager och ett budskap om att komma ut och vara sig själv. Vi har hört det så många gånger förut och stjärnan har stelnat för länge sedan.

Betyg: 1

Kristofer: – Christer Lindarw är tillbaka och steppar stelt runt på scenen till någon form av gammaldags schlager i hårdsminkad revykostym. Hejig refräng men i övrigt slutade det här kännas piggt på vårkanten 1992.

Betyg: 1
 

5. Lisa Ajax –My heart want me dead

Veronica: – Idolvinnaren Lisa Ajax har ju en strupe av guld och mellodebuterar med en snygg, modern låt som Zara Larsson lika gärna skulle ha kunnat göra. En blivande P3-hit som förhoppningsvis får en biljett till Andra chansen.

Betyg:3

Anna: – Jag vet att det går hem bland yngre sångerskor men jag overkligt svårt för den här sångtekniken där varje mening ska avslutas med den där extraandningen. Och just det kan göra att jag underskattar den här låten och dess apptryckare.

Betyg: 2

Kristofer: – Idolvinnaren bjuder på en stabil och modern poplåt, som doftar lite modernt och mäktigt eurovisionbidrag i allmänhet och Azebajdzjan i synnerhet. Fin refräng och röststark fanbase skickar Ajax till final.

Betyg: 3
 

6. Boris René –Put your love one me

Veronica: – Tjusig soullåt med upptempo-beats, men ganska intetsägande i längden. Degerfors-spelaren Boris sjunger bra, men kan nog inte räkna med någon Kevin Walker-effekt här.

Betyg:2

Anna: – Jag vet inte om han kör zambafotboll i Degerfors men på scenen kör han i alla fall souldans i en ganska ogreppbar låt som bara flyter omkring och så görs det inga mål. Det blir stolpe ut för Boris.

Betyg: 1

Kristofer: – Det hjälper inte att Degerforsspelaren Boris dansar och ler så mycket att han nästan spricker. Ungefär som Panetoz fast på engelska - gott humör men tjatigt och jobbigt efter ungefär fem sekunder.

Betyg: 1
 

7. Oscar Zia –Human

Veronica: – Dramatiskt är bara förnamnet och Oscar Zia tar ifrån tårna. Att vara förhandsfavorit är absolut inte lika med en finalplats. Fråga bara Isa hur det gick förra veckan. Men med den där sängkammarblicken och James Dean-frisyren är det nog ganska klart ändå.

Betyg: 3

Final: Oscar Zia och Smilo

Andra chansen: Lisa Ajax och Sahara
 

Anna: – Det är inte lätt att komma i kölvattnet av Anton och Måns och de andra men det verkar vara med söta poppojkar som med efterrättsmagar, det finns alltid plats för lite till. Och det är anledningen till att jag tror Oscar kniper en plats med en ganska platt ballad.

Betyg: 3

Till final: Swingfly feat. Helena Gutarra och Oscar Zia

Till Andra chansen: Lisa Ajax och SaRaha

 

Kristofer: – Den tvålfagre ynglingen har lämnat pojkbandspopen och sätter tänderna i en svulstig men ganska tråkig ballad som aldrig lyfter. Om inte småtjejerna pepprar sönder den där appen riskerar den här förhandsfavoriten att falla tungt.

Betyg: 2

Till final: Swingfly och Lisa Ajax

Till andra chansen: Oscar Zia och SaRaha