2016-02-13 06:00

2016-02-13 06:00

Mellopanelen tippar andra deltävlingen

NÖJE

Under lördagskvällen avgörs den andra deltävlingen i årets Melodifestival.
NWT:s mellopanel ger här sin syn på veckans startfält.

1. David Lindgren – We are Your Tomorrow

Anna: – Med housig discodunk, dans, lasershow och fest går David som alltid hem bland de något äldre ivrigt röstande tjejerna. Med den här trallvänliga låten går han direkt till final. Betyg: 2

Veronica: – Bidraget är en väldigt blek kopia av Shout it out, trots kraftansträngningen med lasershow och alla blinkande lampor. De riktigt unga kidsen älskar ju David vilken låt han än gör, men jag blir mest orolig för hans hälsa och om han ska svimma på scen igen. Betyg: 3

Kristofer: – Lindgren gör vad han gjort ända sedan debuten i mellosammanhang – pigg dans till allsångsvänlig lättviktshouse. Här finns ändå ett visst sväng – och en placering i toppen finns inom räckhåll. Betyg: 3


 

2. Victor och Natten – 100%

Anna: – Mixen hiphopvers och soulpoprefräng är ingen hit i melodifestivalssammanhang om man vill gå långt. Själv hade jag glömt låten innan den ens tagit slut. Betyg: 1

Veronica: – Den kärlekskranke debutanten Viktor gör antagligen så gott han kan, men den alldeles för svajiga rösten går inte att ta på allvar. Dessutom funkar ju nästan aldrig pop på svenska ute i de kritiska stugorna när det väl ska röstas. Betyg: 1

Kristofer: – Som vanligt nuförtiden bjuds Sverige på någon form av ung och alldaglig man som verkar hämtad från Daniel Adams-Rays fanclub. En tunn popbagatell som får respass omedelbart. Betyg: 1


 

3. Molly Pettersson Hammar – Hunger

Anna: – En wailande Molly kan bli något när det är skarpt läge på lördag. På genrepet är det svårt att gripas av vare sig rösten eller låten. Men ett stabilt framträdande kan ta henne till Andra chansen. Betyg: 2

Veronica: – Molly och hennes Hunger möter Lisa Nilsson och Titiyo i en soulig 90-talsnostalgi. En rätt intetsägande låt som försvinner i mängden. Förra året var det enligt kvällstidningarna hjärtappens fel att Molly inte gick vidare. I år är det bara låten det beror på. Betyg: 2

Kristofer: – Molly har även denna gång försetts med en tidsenlig poplåt utan större finess, tyngd eller refräng. Hur mycket hon än trycker till tonerna har jag svårt att se detta nå längre än andra chansen. Betyg: 2


 

4. Isa – I Will Wait

Anna: – En powerballad med mycket dramatik och bra sång. Unga Isa går rakt genom rutan och får handen att stanna upp på väg till chipsskålen. Den här insatsen tar henne direkt till final. Betyg: 3

Veronica: – Det älskvärda popsnöret Isa återvänder med årets powerballad och visar direkt vart melloskåpet ska stå. Här är det Eurovision-biljetten som gäller och inget annat. Det är all in, gåshudsarmar och landets alla Carola-fläktar på en och samma gång. Toppklass! Betyg: 4

Kristofer: – Från förra årets Katy Perry-karamell har det unga stjärnskottet tagit klivet till en mäktig balkanballad som håller högsta eurovisionklass. Stark sång och blytung refräng jag tror att unga Isa sopar banan med det här motståndet. Betyg: 4


 

5. Krista Siegfrids – Faller

Anna: – När de riktiga schlagerrävarna lyser med sin frånvaro i det här startfältet axlar Krista manteln med en klassisk dänga på svenska. Tveksam till att det här handklappsbeatet går hem i stugorna. Betyg: 2

Veronica: – Jag trodde äkta gammal hederlig schlager var utdöd och djupt begraven i den här tävlingen. Därför är det här ljuva toner för rutinerade mellorävar som jag. Krista är så färgglad och superhärlig att fler än jag borde gå i gång på alla cylindrar. Betyg: 3

Kristofer: – Har Linda Bengtzing smugit sig in i tävlingen redan denna vecka? Nej, det var bara Krista som presenterar tre minuter fartfylld men tjatig mellopop - med smak av för mycket mellanmjölk för att orka nå en högre placering. Betyg: 2


 

6. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – Håll mitt hjärta hårt

Anna: – Tre riktigt rutinerade herrar gör gemensam sak och har fångat en lugn låt där alla får komma fram. Och bara för att gammal är äldst tror jag folket vill ha ge dem en andra chans. Betyg: 2

Veronica: – Eftersom jag har en livslång crush på Tommy Nilsson är jag inte särskilt objektiv. Och varför ställer han upp i Melodifestivalen gång på gång efter fullträffen (och världens bästa låt) En dag? Håll mitt hjärta hårt är en väldigt fin låt, men den kommer inte vinna alltihopa. Så all heder åt gubbsen som kämpar på ändå. Betyg: 3

Kristofer: – Gubbstel och tråkig ballad som känns hämtad från någon av Svenningssons singelbaksidor på 90-talet. Bara allmänt deppigt och inget som lär nå ut till tv-tittarna. Betyg: 2


 

7. Wiktoria – Save Me

Anna: – 90-talspop möter 70-talsdisco och det låter bra på papperet. Men hon får inte till det och det blir inte den smällkaramell som borde avsluta delfinalen. Så save me från att denna låt tar sig vidare. Betyg: 1

Veronica: – Det här skulle kunna bli så bra, men låten har en tråkig discofeeling över sig. Wiktoria går ut sist och har skyhöga förväntningar, men numret blir bara en stor besvikelse. Nerverna är utanpå och kamerahanteringen åt skogen, även om hon har en bättre röst än de flesta av kvällens artister. Betyg: 2

Kristofer: – 19-årig debutant som levererar en fräsch och modern poplåt, med stark sång och text om brusten kärlek. Wiktoria är en pigg överraskning som jag faktiskt hoppas går raka vägen till final. Betyg: 3

 


Till final

Anna: Isa och David Lindgren

Veronica: Isa och Krista Siegfrids

Kristofer: Isa och Wiktoria


Andra chansen

Anna: Molly Pettersson Hammar och Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson

Veronica: David Lindgren och Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson

Kristofer: David Lindgren och Molly Pettersson Hammar

1. David Lindgren – We are Your Tomorrow

Anna: – Med housig discodunk, dans, lasershow och fest går David som alltid hem bland de något äldre ivrigt röstande tjejerna. Med den här trallvänliga låten går han direkt till final. Betyg: 2

Veronica: – Bidraget är en väldigt blek kopia av Shout it out, trots kraftansträngningen med lasershow och alla blinkande lampor. De riktigt unga kidsen älskar ju David vilken låt han än gör, men jag blir mest orolig för hans hälsa och om han ska svimma på scen igen. Betyg: 3

Kristofer: – Lindgren gör vad han gjort ända sedan debuten i mellosammanhang – pigg dans till allsångsvänlig lättviktshouse. Här finns ändå ett visst sväng – och en placering i toppen finns inom räckhåll. Betyg: 3


 

2. Victor och Natten – 100%

Anna: – Mixen hiphopvers och soulpoprefräng är ingen hit i melodifestivalssammanhang om man vill gå långt. Själv hade jag glömt låten innan den ens tagit slut. Betyg: 1

Veronica: – Den kärlekskranke debutanten Viktor gör antagligen så gott han kan, men den alldeles för svajiga rösten går inte att ta på allvar. Dessutom funkar ju nästan aldrig pop på svenska ute i de kritiska stugorna när det väl ska röstas. Betyg: 1

Kristofer: – Som vanligt nuförtiden bjuds Sverige på någon form av ung och alldaglig man som verkar hämtad från Daniel Adams-Rays fanclub. En tunn popbagatell som får respass omedelbart. Betyg: 1


 

3. Molly Pettersson Hammar – Hunger

Anna: – En wailande Molly kan bli något när det är skarpt läge på lördag. På genrepet är det svårt att gripas av vare sig rösten eller låten. Men ett stabilt framträdande kan ta henne till Andra chansen. Betyg: 2

Veronica: – Molly och hennes Hunger möter Lisa Nilsson och Titiyo i en soulig 90-talsnostalgi. En rätt intetsägande låt som försvinner i mängden. Förra året var det enligt kvällstidningarna hjärtappens fel att Molly inte gick vidare. I år är det bara låten det beror på. Betyg: 2

Kristofer: – Molly har även denna gång försetts med en tidsenlig poplåt utan större finess, tyngd eller refräng. Hur mycket hon än trycker till tonerna har jag svårt att se detta nå längre än andra chansen. Betyg: 2


 

4. Isa – I Will Wait

Anna: – En powerballad med mycket dramatik och bra sång. Unga Isa går rakt genom rutan och får handen att stanna upp på väg till chipsskålen. Den här insatsen tar henne direkt till final. Betyg: 3

Veronica: – Det älskvärda popsnöret Isa återvänder med årets powerballad och visar direkt vart melloskåpet ska stå. Här är det Eurovision-biljetten som gäller och inget annat. Det är all in, gåshudsarmar och landets alla Carola-fläktar på en och samma gång. Toppklass! Betyg: 4

Kristofer: – Från förra årets Katy Perry-karamell har det unga stjärnskottet tagit klivet till en mäktig balkanballad som håller högsta eurovisionklass. Stark sång och blytung refräng jag tror att unga Isa sopar banan med det här motståndet. Betyg: 4


 

5. Krista Siegfrids – Faller

Anna: – När de riktiga schlagerrävarna lyser med sin frånvaro i det här startfältet axlar Krista manteln med en klassisk dänga på svenska. Tveksam till att det här handklappsbeatet går hem i stugorna. Betyg: 2

Veronica: – Jag trodde äkta gammal hederlig schlager var utdöd och djupt begraven i den här tävlingen. Därför är det här ljuva toner för rutinerade mellorävar som jag. Krista är så färgglad och superhärlig att fler än jag borde gå i gång på alla cylindrar. Betyg: 3

Kristofer: – Har Linda Bengtzing smugit sig in i tävlingen redan denna vecka? Nej, det var bara Krista som presenterar tre minuter fartfylld men tjatig mellopop - med smak av för mycket mellanmjölk för att orka nå en högre placering. Betyg: 2


 

6. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – Håll mitt hjärta hårt

Anna: – Tre riktigt rutinerade herrar gör gemensam sak och har fångat en lugn låt där alla får komma fram. Och bara för att gammal är äldst tror jag folket vill ha ge dem en andra chans. Betyg: 2

Veronica: – Eftersom jag har en livslång crush på Tommy Nilsson är jag inte särskilt objektiv. Och varför ställer han upp i Melodifestivalen gång på gång efter fullträffen (och världens bästa låt) En dag? Håll mitt hjärta hårt är en väldigt fin låt, men den kommer inte vinna alltihopa. Så all heder åt gubbsen som kämpar på ändå. Betyg: 3

Kristofer: – Gubbstel och tråkig ballad som känns hämtad från någon av Svenningssons singelbaksidor på 90-talet. Bara allmänt deppigt och inget som lär nå ut till tv-tittarna. Betyg: 2


 

7. Wiktoria – Save Me

Anna: – 90-talspop möter 70-talsdisco och det låter bra på papperet. Men hon får inte till det och det blir inte den smällkaramell som borde avsluta delfinalen. Så save me från att denna låt tar sig vidare. Betyg: 1

Veronica: – Det här skulle kunna bli så bra, men låten har en tråkig discofeeling över sig. Wiktoria går ut sist och har skyhöga förväntningar, men numret blir bara en stor besvikelse. Nerverna är utanpå och kamerahanteringen åt skogen, även om hon har en bättre röst än de flesta av kvällens artister. Betyg: 2

Kristofer: – 19-årig debutant som levererar en fräsch och modern poplåt, med stark sång och text om brusten kärlek. Wiktoria är en pigg överraskning som jag faktiskt hoppas går raka vägen till final. Betyg: 3

 


Till final

Anna: Isa och David Lindgren

Veronica: Isa och Krista Siegfrids

Kristofer: Isa och Wiktoria


Andra chansen

Anna: Molly Pettersson Hammar och Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson

Veronica: David Lindgren och Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson

Kristofer: David Lindgren och Molly Pettersson Hammar

  • Anna Sims