2016-02-06 06:00

2016-02-06 17:20

Mellopanelen tippar första deltävlingen

NÖJE

Nu är det dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen.
Platsen för dramat är Göteborg och NWT:s melloexperter har lyssnat på smakprov från alla bidragen.

1. Samir & Viktor - Bada nakna

Veronica: – Grabbarna som förra året lyckades få varenda levande själ med smartphones att vilja ta en groupie, är nu tillbaka med en refräng som sätter sig på hjärnan som tuggummi. Det är hopphopp och wooohooooaaaa... Så grattis Sverige - här har vi årets sommarplåga! Betyg: 2

Anna: – Bada nakna på Sergels torg är inte lika catchy som ”vi ska ta en groupie”. Men alla som vill se Samir och Viktor i bar överkropp ännu en gång kommer att rösta låten vidare. Betyg: 2

Kristofer: – Tramsduon följer upp förra årets groupieplåga med något som gissningsvis kommer att vrålas på studentflak för lång tid framöver. Hemskt på många sätt - bonnig housebuskis, lite striptease och fotbollsrefräng som antagligen går till final i brist på motstånd. Betyg: 1

 

2. Pernilla Andersson - Mitt guld

Veronica: – Det är väldigt lätt att tycka om Pernilla och hennes vemodiga countryvisa på svenska. Jag blir rätt såld på en gång och håller tummarna stenhårt. Nödrim om kärlek går väl alltid hem? Betyg: 3

Anna: – Finstämt visa med harpa och privat tavla på scenen är Pernilla en stabil Svensktoppsartist med en stor fanskara som vill se henne gå vidare. Åtminstone till Andra chansen. Betyg: 3

Kristofer: – Pernilla och hennes gitarr gästas av en harpa och producerar som väntat en trött visa på svenska. Visst - det är finstämt och melankoliskt, men något som tyvärr bara blir ett chanslöst sömnpiller i det här sammanhanget. Betyg: 2

 

3. Mimi Werner - Ain’t no good

Veronica: – Nej, nej! 90-talets mellanstadiediscon gör sig påminda och absolut inte på det bra sättet. Ett rörigt nummer och det är precis som Mimi sjunger - inte bra. Inte överhuvudtaget. Betyg: 1

Anna: – Cowboytema med sågspån under klackarna utan tillstymmelse till country- eller westernbeat över den här discopopdängan. Helt obegriplig och platt fall. Betyg: 1

Kristofer: – Titeln är något missvisande. Debutanten Mimi Werner dansar och hoppar faktiskt till trallvänlig eurodisco från 90-talet toppat med lite countryvibbar. Mimis goda humör kan nog smitta av sig på tittarna, vilket ger henne en skjuts till andra chansen. Betyg: 2

 

4. Albin & Mattias - Rik

Veronica: – Albin rappar och Mattias står för skönsången. Efter några lyssningar blir det lite svängigt. Båda har säkerligen en ung och stor fanbase där ute, men hinner de fånga tv-tittarna på bara några få minuter? Tveksamt. Betyg: 2

Anna: – Lite all over the place kan man säga. Killarna trampar omkring till och med mer förvirrat än Samir och Viktor och det är svårt att få en känsla för vad de vill förmedla. Överhuvudtaget. Betyg: 1

Kristofer: – Makalöst tamt och mesigt försök till modern soulpop, med Oskar Linnros-komplex och inslag av tafflig rap på svenska. Om det finns något sunt förnuft ute i vårt avlånga land ska det här bara falla i glömska redan efter lördagens framförande. Betyg: 1

 

6. Robin Bengtsson - Constellation prize

Veronica: – Munspelssolo på bästa sändningstid – jo, jag tackar! Den här låten är faktiskt bra på riktigt och Robin B är både söt som socker och sjunger fint. Sånt får väl ändå minst en andra chans? Betyg: 3

Anna: – Att lägga in livemunspel i en klassisk Bobby Ljunggrenlåt fungerar alldeles utmärkt. I ett väldigt svagt startfält, men Anna Book som diskad, kommer den här att ta sig vidare. Betyg: 3

Kristofer: – ”Gamle” Idol-deltagaren gör debut med något som Måns Zelmerlöw hade kunnat komma fyra med i en mellofinal för tre år sedan. Stabil poplåt med refräng som sticker ut och ett munspel som ger extra krydda. Robin går vidare - kanske direkt till final? Betyg: 3

 

7. Ace Wilder - Don’t worry

Veronica: – Don’t worry är ungefär lika dålig som förrförra årets Busy doin’nothin’- och se vad som hände då. Direkt till final och silvermedalj. Jag fasar därför nu att det här vinner alltihop. Hu! Betyg: 1

Anna: – Inte lika catchy som Busy Doin' Nothin' men det är en bra låt och hon har gjort sig ett namn. Så med en fräck show på lördag kan hon få kidsen att rösta henne till final även i år. Betyg: 2

Kristofer: – Lite orolig ska hon nog ändå vara Ace. Den här har inte alls samma tjatiga och oförglömliga refräng som Busy doing nothing. Men när alla röststarka juniorer kastar sig på telefonen är nog finalbiljetten säkrad trots allt. Betyg: 2

 

Till final

Veronica: Samir & Viktor och Pernilla Andersson

Anna: Ace Wilder och Robin Bengtsson

Kristofer: Samir & Viktor och Ace Wilder

Andra chansen

Veronica: Robin Bengtsson och Ace Wilder

Anna: Samir & Viktor och Pernilla Andersson

Kristofer: Mimi Werner och Robin Bengtsson

1. Samir & Viktor - Bada nakna

Veronica: – Grabbarna som förra året lyckades få varenda levande själ med smartphones att vilja ta en groupie, är nu tillbaka med en refräng som sätter sig på hjärnan som tuggummi. Det är hopphopp och wooohooooaaaa... Så grattis Sverige - här har vi årets sommarplåga! Betyg: 2

Anna: – Bada nakna på Sergels torg är inte lika catchy som ”vi ska ta en groupie”. Men alla som vill se Samir och Viktor i bar överkropp ännu en gång kommer att rösta låten vidare. Betyg: 2

Kristofer: – Tramsduon följer upp förra årets groupieplåga med något som gissningsvis kommer att vrålas på studentflak för lång tid framöver. Hemskt på många sätt - bonnig housebuskis, lite striptease och fotbollsrefräng som antagligen går till final i brist på motstånd. Betyg: 1

 

2. Pernilla Andersson - Mitt guld

Veronica: – Det är väldigt lätt att tycka om Pernilla och hennes vemodiga countryvisa på svenska. Jag blir rätt såld på en gång och håller tummarna stenhårt. Nödrim om kärlek går väl alltid hem? Betyg: 3

Anna: – Finstämt visa med harpa och privat tavla på scenen är Pernilla en stabil Svensktoppsartist med en stor fanskara som vill se henne gå vidare. Åtminstone till Andra chansen. Betyg: 3

Kristofer: – Pernilla och hennes gitarr gästas av en harpa och producerar som väntat en trött visa på svenska. Visst - det är finstämt och melankoliskt, men något som tyvärr bara blir ett chanslöst sömnpiller i det här sammanhanget. Betyg: 2

 

3. Mimi Werner - Ain’t no good

Veronica: – Nej, nej! 90-talets mellanstadiediscon gör sig påminda och absolut inte på det bra sättet. Ett rörigt nummer och det är precis som Mimi sjunger - inte bra. Inte överhuvudtaget. Betyg: 1

Anna: – Cowboytema med sågspån under klackarna utan tillstymmelse till country- eller westernbeat över den här discopopdängan. Helt obegriplig och platt fall. Betyg: 1

Kristofer: – Titeln är något missvisande. Debutanten Mimi Werner dansar och hoppar faktiskt till trallvänlig eurodisco från 90-talet toppat med lite countryvibbar. Mimis goda humör kan nog smitta av sig på tittarna, vilket ger henne en skjuts till andra chansen. Betyg: 2

 

4. Albin & Mattias - Rik

Veronica: – Albin rappar och Mattias står för skönsången. Efter några lyssningar blir det lite svängigt. Båda har säkerligen en ung och stor fanbase där ute, men hinner de fånga tv-tittarna på bara några få minuter? Tveksamt. Betyg: 2

Anna: – Lite all over the place kan man säga. Killarna trampar omkring till och med mer förvirrat än Samir och Viktor och det är svårt att få en känsla för vad de vill förmedla. Överhuvudtaget. Betyg: 1

Kristofer: – Makalöst tamt och mesigt försök till modern soulpop, med Oskar Linnros-komplex och inslag av tafflig rap på svenska. Om det finns något sunt förnuft ute i vårt avlånga land ska det här bara falla i glömska redan efter lördagens framförande. Betyg: 1

 

6. Robin Bengtsson - Constellation prize

Veronica: – Munspelssolo på bästa sändningstid – jo, jag tackar! Den här låten är faktiskt bra på riktigt och Robin B är både söt som socker och sjunger fint. Sånt får väl ändå minst en andra chans? Betyg: 3

Anna: – Att lägga in livemunspel i en klassisk Bobby Ljunggrenlåt fungerar alldeles utmärkt. I ett väldigt svagt startfält, men Anna Book som diskad, kommer den här att ta sig vidare. Betyg: 3

Kristofer: – ”Gamle” Idol-deltagaren gör debut med något som Måns Zelmerlöw hade kunnat komma fyra med i en mellofinal för tre år sedan. Stabil poplåt med refräng som sticker ut och ett munspel som ger extra krydda. Robin går vidare - kanske direkt till final? Betyg: 3

 

7. Ace Wilder - Don’t worry

Veronica: – Don’t worry är ungefär lika dålig som förrförra årets Busy doin’nothin’- och se vad som hände då. Direkt till final och silvermedalj. Jag fasar därför nu att det här vinner alltihop. Hu! Betyg: 1

Anna: – Inte lika catchy som Busy Doin' Nothin' men det är en bra låt och hon har gjort sig ett namn. Så med en fräck show på lördag kan hon få kidsen att rösta henne till final även i år. Betyg: 2

Kristofer: – Lite orolig ska hon nog ändå vara Ace. Den här har inte alls samma tjatiga och oförglömliga refräng som Busy doing nothing. Men när alla röststarka juniorer kastar sig på telefonen är nog finalbiljetten säkrad trots allt. Betyg: 2

 

Till final

Veronica: Samir & Viktor och Pernilla Andersson

Anna: Ace Wilder och Robin Bengtsson

Kristofer: Samir & Viktor och Ace Wilder

Andra chansen

Veronica: Robin Bengtsson och Ace Wilder

Anna: Samir & Viktor och Pernilla Andersson

Kristofer: Mimi Werner och Robin Bengtsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.