2016-01-20 22:35

2016-01-21 15:27

Popgruppen Jumper gör comeback

MUSIK: "Jag tror inte folk fattade hur kul vi hade det"

(UPPDATERAD) 90-talsidolerna Jumper ska lira ihop igen.
– Planerna är i sin linda, men vi ska ses i replokalen om några veckor och damma av instrumenten, säger sångaren och gitarristen Niklas Hillbom.

Med hits som När hela världen står utanför, Tapetklister och Välkommen hit blev de fem Kristinehamnskillarna i Jumper idoler mer eller mindre över en natt. De fick flera priser och turnerade landet runt under det sena 1990-talet.

Jubileum

Debutskivan med samma namn som bandet släpptes 1996 och i år, 20-år senare, vill medlemmarna i Jumper uppmärksamma sitt jubileum med att spela tillsammans igen.

– Vi har inte spelat ihop på 15 år. Så det kommer bli speciellt. Jag vet redan nu att det kommer att kännas helt fantastiskt, underbart kul, säger Jan ”Linda Lindström” som är den ende i bandet som bor kvar i Kristinehamn i dag.

Planer finns på att gå in i studion igen och att åka på turné.

– Vi tänkte spela in en låt eller två. Sedan hoppas vi kunna åka på turné, men det är förutsatt att det finns intresse, säger Niklas Hillbom som haft en framgångsrik karriär som låtskrivare efter tiden med Jumper.

Han har nu några låtar som bandet ska testa om det passar dem.

Boka in

När det sedan blir dags för turné återstår det att se om Kristinehamn eller någon annan Värmlandsort finns med i turnéplanen.

– Vi vågar inte lova det, men det vore kul, säger Niklas Hillbom.

Det är med andra ord upp till musikarrangörerna i länet och på andra håll i landet att boka in bandet.

– Vi kommer inte fylla några ishallar. Vi inser att det inte blir som på 90-talet. Men känns det kul att spela ihop så ska vi försöka att göra det roligaste vi vet, att åka på turné, säger Jan ”Linda” Lindström ödmjukt och fortsätter:

– Jag tror inte folk fattade hur kul vi hade det under våra turnéer. Det var verkligen speciellt. Vår mest hängivna publik hade vi i Skåne och Halland, när vi spelade där hade vi poliseskort, folk hängde på bussen. I Karlstad var vi också stora. Hemma i Kristinehamn kunde man gå runt på gatorna som vanligt, men inte i Karlstad under den period när vi var som störst.

Enkla grabbar

Det blev tre studioalbum innan medlemmarna lade gruppen på is 2001. Men nu är det alltså dags för en comeback.

– Ofta handlar det om egon eller att man har ont om pengar när det är dags för återföreningar. Men vi är bara fem enkla grabbar från Kristinehamn som råkade ha tur och bra låtskrivare och nu är vi sugna på att träffas och spela lite igen. Mer än så är det inte, säger Jan ”Linda” Lindström.

Med hits som När hela världen står utanför, Tapetklister och Välkommen hit blev de fem Kristinehamnskillarna i Jumper idoler mer eller mindre över en natt. De fick flera priser och turnerade landet runt under det sena 1990-talet.

Jubileum

Debutskivan med samma namn som bandet släpptes 1996 och i år, 20-år senare, vill medlemmarna i Jumper uppmärksamma sitt jubileum med att spela tillsammans igen.

– Vi har inte spelat ihop på 15 år. Så det kommer bli speciellt. Jag vet redan nu att det kommer att kännas helt fantastiskt, underbart kul, säger Jan ”Linda Lindström” som är den ende i bandet som bor kvar i Kristinehamn i dag.

Planer finns på att gå in i studion igen och att åka på turné.

– Vi tänkte spela in en låt eller två. Sedan hoppas vi kunna åka på turné, men det är förutsatt att det finns intresse, säger Niklas Hillbom som haft en framgångsrik karriär som låtskrivare efter tiden med Jumper.

Han har nu några låtar som bandet ska testa om det passar dem.

Boka in

När det sedan blir dags för turné återstår det att se om Kristinehamn eller någon annan Värmlandsort finns med i turnéplanen.

– Vi vågar inte lova det, men det vore kul, säger Niklas Hillbom.

Det är med andra ord upp till musikarrangörerna i länet och på andra håll i landet att boka in bandet.

– Vi kommer inte fylla några ishallar. Vi inser att det inte blir som på 90-talet. Men känns det kul att spela ihop så ska vi försöka att göra det roligaste vi vet, att åka på turné, säger Jan ”Linda” Lindström ödmjukt och fortsätter:

– Jag tror inte folk fattade hur kul vi hade det under våra turnéer. Det var verkligen speciellt. Vår mest hängivna publik hade vi i Skåne och Halland, när vi spelade där hade vi poliseskort, folk hängde på bussen. I Karlstad var vi också stora. Hemma i Kristinehamn kunde man gå runt på gatorna som vanligt, men inte i Karlstad under den period när vi var som störst.

Enkla grabbar

Det blev tre studioalbum innan medlemmarna lade gruppen på is 2001. Men nu är det alltså dags för en comeback.

– Ofta handlar det om egon eller att man har ont om pengar när det är dags för återföreningar. Men vi är bara fem enkla grabbar från Kristinehamn som råkade ha tur och bra låtskrivare och nu är vi sugna på att träffas och spela lite igen. Mer än så är det inte, säger Jan ”Linda” Lindström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.